Джейсън Макмилан е заместник шериф на окръг в Калифорния и

...
Джейсън Макмилан е заместник шериф на окръг в Калифорния и
Коментари Харесай

Как продължава животът година след най-смъртоносната стрелба в САЩ

Джейсън Макмилан е заместител шериф на окръг в Калифорния и един от оживелите след всеобщата пукотевица в Лас Вегас преди година. Месец в болница, повече от месец физиотерапия и рехабилитация, и безкрайни часове извършения в опит да проходи още веднъж - това е равносметката от визитата му на концерта на кънтри звездата Джейсън Алдийн в Лас Вегас, по време на който мъж откри безразборна пукотевица от непосредствен хотел. 58 души изгубиха живота си, стотици бяха ранени, а случилото се ще остане в историята като най-смъртоносната всеобща пукотевица в Съединени американски щати.

Джейсън Макмилан, зам.-шериф на окръг Ривърсайд: Гърмежите продължаваха, чуваше се па-па-па, и още веднъж... В оня миг се пробвах да схвана от къде идват. Вече не бях на концерт, към този момент не се забавлявах. Бях на пост, минах в работен режим и се пробвах да защитя близките.
Джейсън не разрешава на нападението да спре живота му. През миналата година той се е сгодил за приятелката си Фиорела, купил си е къща и куче, продължава да се радва на двете си дъщери. Завършва и курс за водолази.

По време на стрелбата Джейсън покрива Фиорела с тялото си, с цел да я защищити. След като усеща, че е ранен обаче, Фиорела съумява да го придвижи до близки ограждения и да го качи в пикап на инцидентни хора, с който е закаран в болница. Нямам особено обучение, не съм приключила медицински курс, само че мисля, че всеки на мое място би реагирал по този метод, споделя тя.
Фиорела Гаете, избраница на Джейсън: Сигурна съм, че има доста дами на моята възраст, които ще кажат, че не устоят и ще го оставят. Аз обаче не мисля, че фактът, че е в инвалидна количка дефинира какъв е.
След стрелбата тя напуща работа и се отдава на грижи за Джейсън. Двамата не крият, че срещат доста компликации - да намерят място за паркиране, или заведение с маси, към които има задоволително място за инвалидната количка. Но не се предават.
Джейсън Макмилан, зам.-шериф на окръг Ривърсайд: По някакъв метод случилото се ни направи по-близки, само че и ни раздели. Просто би трябвало да бъдем по-силни.
Джейсън има сензитивност на пръстите на краката, това значи, че има късмет да се възвърне и още веднъж да върви, само че не е ясно по кое време...
 ​Убиецът от Лас Вегас евентуално е възнамерявал и атентат с бомба ​Убиецът от Лас Вегас евентуално е възнамерявал и атентат с бомба
Шерифът на града заяви, че в колата на нападателя са били открити 1600 патрона и амониев нитрат, който може да се употребява за изработката на взривно ус...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР