Джейсън Кинг, новият изпълнителен директор на Теленор България Още по

...
Джейсън Кинг, новият изпълнителен директор на Теленор България Още по
Коментари Харесай

Джейсън Кинг ще е новият изпълнителен директор на "Теленор"

Джейсън Кинг, новият изпълнителен шеф на " Теленор България "

Още по тематиката
" Нова " ще продава рекламното време на каналите на " A1 България "

Спортните канали на телекома за първи път се отварят за рекламодатели
19 авг 2018
Приходите на БТК не престават да порастват, само че по-бавно

Печалбата също се усилва, само че броят на мобилните клиенти се свива
14 авг 2018
И купувачът PPF, и продавачът MTG на " Нова тв " апелираха решението на Комисия за защита на конкуренцията

Чешката CEZ също е внесла тъжба във Върховен административен съд против възбраната " Инерком " да придобие българския ѝ бизнес
7 авг 2018
Строител на капитализма: Петр Келнер
3 авг 2018
" Теленор " от през днешния ден е чешки. Със сръбски управител

Дружеството ще се съставлява и ръководи от досегашния пълномощник Владимир Радойчич. В борда влязоха и двама чехи
31 юли 2018 Джейсън Кинг ще бъде новият основен изпълнителен шеф на " Tеленор България ". Назначението идва месец след новия притежател на телекома - чешката PPF Group, като проектите са Кинг да встъпи в служба на 1 септември. Това обаче ще може да стане факт едвам когато бъде възобновена активността на Търговския указател.

" Щастлив съм да поздравявам Джейсън Кинг като основен изпълнителен шеф на " Теленор България " и като част от моя управнически екип. Той има съвсем 20-годишна управническа кариера в световни телекомуникационни компании в Централна и Източна Европа и има доста опит в маркетинга и продажбите, комбиниран с богато обобщение като началник ", съобщи Ладислав Бартоничек, отговарящ за телекомуникационните активи в PPF.

Джейсън Кинг е заемал разнообразни мениджърски позиции в Deutsche Telekom (директор маркетинг от 2010 до 2013 г.), UPC Liberty Global (директор маркетинг от 2013 до 2015 г.) и Veon (търговски шеф от 2016 до 201 7г.). Той е изпълнявал и консултантски функции в CME и Telenor Дания. " Щастлив съм да се причисля към екипа на " Теленор " в България и чакам да имам опцията да приложа опита си от района и света ", разяснява той.

Още на 31 юли, ден откакто договорката за придобиване на " Теленор България " от страна на PPF Group бе публично утвърдена от Европейската комисия, компанията подаде документи, с цел да се впише като нов едноличен притежател и да назначи свое управление. Всички досегашни членове на съвета на шефовете бяха освободени, като на тяхно място влязоха Владимир Радойчич и чехите Ян Хануш и Марек Слачик.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР