Джейн Фонда прие престижното отличие БАФТА Лос Анджелис, докато бе

...
Джейн Фонда прие престижното отличие БАФТА Лос Анджелис, докато бе
Коментари Харесай

Джейн Фонда прие награда БАФТА насред поредния си арест на протест за климата

Джейн Фонда одобри влиятелното отличие " БАФТА Лос Анджелис ", до момента в който бе отвеждана с белезници след ареста й по време на митинг за климата във Вашингтон.

Американската актриса и деятел получи премия на името на Стенли Кубрик за съвършенство във филмовото изкуство на годишната гала на БАФТА Британия, която е американско поделение на Британската академия за кино и телевизионно изкуство.

Въпреки това тя не съумя да участва персонално на събитието в петък вечер, което се организира в хотел " Бевърли Хилтън ", с цел да одобри премията и както е нормалната процедура, изпрати видео известие вместо това.

Кадри от ареста на 81-годишната звезда във Вашингтон бяха излъчени пред публиката на церемонията. На тях носителката на " Оскар " вика отдалеко: " БАФТА, благодаря. Много съм поласкана. "

Folks, @Janefonda accepted the Stanley Kubrick Britannia Award WHILE BEING ARRESTED. #Britanniaspic.twitter.com/LDbZKTZWrs
— BAFTA Los Angeles (@BAFTALA) October 26, 2019
За Фонда, която е известна колкото с филмовата си кариера, толкоз и с активността си като деятел и покровител на разнообразни дела, това не е първи арест. На 11 октомври тя бе задържана за първи път на същия митинг, като изясни, че е била въодушевена да се завърне към гражданското непокорство от тийнейджърката Грета Тунберг.

Фонда бе една от 17-те протестиращи за незабавни ограничения по въпросите за климата в щатската столица поради противозаконна проява. Отношението на полицията актрисата дефинира като " извънредно благо и професионално ".
Тя показа, че се е преместила в столицата, с цел да може да взе участие по-дейно в битката с пагубното влияние върху климата.

Актрисата, която разгласи, че се надява да въодушеви и други по-възрастни деятели, разкри, че възнамерява да бъде задържана всеки петък по време на митинги. Така след първия арест на 11 октомври, тя бе задържана и предишния петък - 18 октомври.

Сред предходните носители на премията " БАФТА Лос Анджелис " на името на Стенли Кубрик, която се връчва на " именити персони, чиято работа е белязана с неподправения белег на авторство и досетливост ", са Кейт Бланшет, Джордж Клуни и Мерил Стрийп.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР