Джеймс Патерсън, Джоан Роулинг и Стивън Кинг влязоха в списъка

...
Джеймс Патерсън, Джоан Роулинг и Стивън Кинг влязоха в списъка
Коментари Харесай

Fobres обяви най-високоплатените писатели за 2018 година

Джеймс Патерсън, Джоан Роулинг и Стивън Кинг влязоха в листата на най-високоплатените писатели на 2018 година, съгласно ранглиста на списание "Форбс " (Forbes), съобщи ТАСС.

Оценка на изданието демонстрира, че преди всичко в класацията е Джеймс Патерсън. За интервал от 12 месеца той е проработил 86 милиона $, а от книгите му в Съединени американски щати са се продали 4,8 милиона екземпляра. За десети път Патерсън оглавява тази ранглиста.

Джоан Роулинг е проработила 54 милиона $. Миналата година тя беше преди всичко в класацията с 95 милиона $.

За една година от книгите ѝ в Съединени американски щати са били продадени 2,9 милиона екземпляра. Писателката също така е получила приходи от увеселителния тематичен парк, отдаден на героя ѝ Хари Потър.

Стивън Кинг е на трето място със заработени 27 милиона $. За година в Съединени американски щати са били продадени 2,7 милиона негови книги.

На четвърто място е Джон Гришам (21 милиона долара), на пето място са Дан Браун и Джеф Кини (с по 18,5 милиона долара). Следват Майкъл Улф поради скандалната книга за Тръмп "Огън и гняв " (13 милиона долара), Нора Робъртс и Даниел Стил (с по 12 милиона долара) и най-после Рик Риърдън и Ерика Ленард Джеймс (с по 10,5 милиона долара).
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР