Джеймс Камерън е филмов богОбожавам да нося мъжки дрехиЛатино кръвта

...
Джеймс Камерън е филмов богОбожавам да нося мъжки дрехиЛатино кръвта
Коментари Харесай

Зоуи Салдана: В мен има животинска страст

Джеймс Камерън е кино господ


Обожавам да нося мъжки облекла


Латино кръвта е гореща като лава


Имаме потребност от повече секс на екрана. Прекалено доста се цензурираме.


Зоуи Салдана е една от най-горещите актриси сега. Тя е родена в Ню Джърси, в фамилията на доминиканец и пуерториканка. Тя има ливански, ирландски, ямайски и индийски корени. Говори еднообразно добре британски и испански. По-голямата част от ранното си детство тя прекарва в Куинс, Ню Йорк. След като татко й умира в самолетна злополука, когато е била на 9 години с майка си отпътуват Доминиканската република, където Салдана постъпва в една от най-престижните танцови школи и учи балет и модерни латиноамерикански таници. След завършването на школата фамилията? се реалокира назад в Куинс. През 1995 година тя стартира присъединяване си в театралната натрупа Faces в Бруклин. Играе в Нюйоркския юношески спектакъл, с помощта на което тя получава покана от актьорска организация и по този начин стартира нейния път към киното. Той води до мегапродукцията „ Аватар “ и я трансформира в международна звезда. Тя се снима в още редица огромни сполучливи филми, а в този момент е подписала контракт да се завърне за дълго чаканите четири продължения на „ Аватар “.

 20_1  20_2  20_3  20_saldana_1  20_zoe  20_zoe_1  21_1  21_saldana
– Зоуи, Вие сте почнали Вашата кариера като танцьорка на сцена и имате богат опит като балерина. Как този опит оказа помощ на прехода към киното?
– Танците бяха необикновено значима част от моя преход към актьорския поминък. Дългите години на тренировки, дисциплинираност, строго хореографирани придвижвания и в това време независимост за пластична изява на тялото ми дадоха голямо преимущество пред камерата. След толкоз доста време мога да настоявам, че съм в цялостна хармоня с моето тяло, познавам придвижванията си до най-малките елементи и нюанси. Балетът ме направи физически мощна и фокусирана. Благодарение на него мога да върша неща, които актриси без подобен опит не биха постигнали. Много критици и фенове са забелязали, че се движа грациозно в кадър. Благодаря им за тези думи. Наистина значат доста за мен. Причината да се движа грациозно в кадър са годините на изтощителни танци и тренировки.

Танците ми дадоха конструкция и дисциплинираност и в това време ме свързаха с дълбоката ми животинска природа. Мозъците ни още носят следите от праисторическото време. Ние сме странни и нарцистични създания на природата. Обичам да чувствам това в себе си. В мен има животинска пристрастеност. А танците и играта в киното я отключват.

– Дали това физическо предимство по някакъв метод е предопределило и избора на функции. Вие сте известна с осъществяванията си във фантастични екшъни и фентъзи мегапродукции като „ Аватар “, „ Пазители на Галактиката “ и „ Стар Трек “, които доста разчитат на положителната форма и физическите благоприятни условия?
– Със сигурност моят бекграунд в танците е изиграл роля. Но в никакъв случай не съм била целеустремено фокусирана върху избран род. Просто по този начин се случи. Всичко стартира с гигантския триумф на „ Аватар “. Този филм в действителност промени всичко. После започнаха да ме канят за филми с доста екшън, специфични резултати, комплицирана хореография на придвижванията на изпълнителите, само че и със сърце, страст, романтика и хуманистично обръщение.

– Трудно ли е да запазите своята нежна женственост в средата на сходни зрелища?
– Не бих споделила. Въпрос на усещане. Аз считам себе си за очебийно женствена, само че в това време владея и твърда черупка и мога да се държа мъжки, нагледно казано. Също по този начин от време на време боготворя и да нося мъжки облекла. А в прочувствен проект виждам да не си разрешавам да одобрявам нещата прекомерно във вътрешността.

– Вие имате латино корени. Как този бекграунд се отрази на кариерата Ви в киното?
– Тези неща могат по едно и също време да оказват помощ и да попречат. Но би трябвало да се внимава със стандартите и табелите, които толкоз постоянно слагаме за облекчение. Хората постоянно считат латино дамите за огнени и буйни, което чест е истина. Но качеството, което най-вече одобрявам в латино дамите е тяхната мощ. Латино кръвта е гореща като лава и аз се гордея, че тече във вените ми. Но не бих желала да се лимитирам и да влизам в кутийката на един етнически стандарт. Не бих желала непрекъснато да ме назовават латино изпълнителка. Играла съм функции, предопределени за бели актриси. Смятам, че е е редно да ме правят оценка поради гения ми, а не поради произхода. За благополучие към този момент в моята кариера се случва тъкмо това.

– Вие станахте международна звезда с мегахита „ Аватар “. Сега следва да Ви гледаме в цели четири продължения. Разкажете малко за работата си по тази съвременна фентъзи епопея?
– Нямам думи да опиша какъв брой доста научих и какъв брой доста се забавлявах по време на „ Аватар “. Продълженията ще бъдат нещо особено. Джеймс Камерън е кино господ. Не желая да издавам нищо, само че в действителност ни чака премеждие от друго измерение. Невероятно е по какъв начин този филм съумя да премине промени цялата промишленост. Аз съм щастлива и за мен е привилегия да бъда част от сходно културно събитие.

– Какво им липсва на актуалните филми?
– Имаме потребност от повече секс на екрана. Прекалено доста се цензурираме. Липсват ми еротичните подиуми във филмите. Сексът е натурален, а оръжията не са. Но през днешния ден комиксовото кино владее света, а там няма доста място за секс.

– Вие сте считана за една от най-атрактивните актриси в Холивуд. Колко значим е външния тип в този бизнес?
– Много е значим, само че аз одобрявам своята възраст. С опита и мъдростта идва друг вид хубост. Важно е да се усещаш удобно в своята кожа. Но Бог ми е очевидец, че аз ще се опитам да запазя това дупе допустимо най-дълго и без да върша нищо против природата.

– Как се промени отношението Ви към киното откакто станахте майка?
– Децата ми донесоха неописуеми количества благополучие. Няма да се отхвърлям от киното, само че майчинството ме промени радикално и имам вяра, че ме направи по-добър човек, които има какво да даде на света и своите близки. Разбира се, работата няма по какъв начин да остане същата. Но моята цел постоянно е била да вземам участие в истории, които си коства да бъдат разказани. Независимо дали аз играя основната роля, част съм от актьорски отбор или съм главния изверг.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР