Джеймс Брънт създава сложни и ефимерни произведения на изкуството, като

...
Джеймс Брънт създава сложни и ефимерни произведения на изкуството, като
Коментари Харесай

Сюрреалистично - статуи от камъни и листа

Джеймс Брънт основава комплицирани и ефимерни творби на изкуството, като употребява единствено естествени материали. Намира ги в горите, парковете и плажовете наоколо до дома си в Йоркшир, Англия. Тази форма на изкуство на земята е разпространявана и постоянно свързвана с сътрудника му художник британеца Анди Голдсуърти, което включва подробни модели, текстури и форми, основани благодарение на голям брой от един тип материал. Брънт събира клончета, скали и листа и ги подрежда в спирали и концентрични кръгове като мандали. Той фотографира приключеното си произведение, с цел да го документира, преди природата още веднъж да употребява материалите си за други цели. Художникът постоянно споделя актуализации посредством Twitter и Фейсбук, където от време на време кани публиката да се причисли към него, до момента в който работи. Брънт също предлага принтове на фотографиите му на своя уеб страница.

Работите на Джеймс могат да се видят на разнообразни места: на пясъчни плажове, горски поляни и тревни площи на градски паркове. Във всеки случай художникът употребява материали, които намира на самото място. И по този начин потвърждава, че всички предмети могат да имат художествена стойност, в случай че имате фикция.

Камъните стават елементи от старинни кули, листата се въртят в цветни спирали, а клоните обрисуват изкривени очертания, образуващи нежни конфигурации. Самият Брънт ги назовава " нежна лирика, която наподобява лъжливо постоянна заради естеството на материалите ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР