Джейми Оливър е пред фалит. Ресторантската му верига е стартирала

...
Джейми Оливър е пред фалит. Ресторантската му верига е стартирала
Коментари Харесай

Brexit докара Джейми Оливър до фалит

Джейми Оливър е пред банкрут. Ресторантската му верига е стартирала процедура по неплатежоспособност, поставяйки 1300 работни места в риск, предава Bloomberg. Като причина се показва Brexit и отслабването на паунда, обвързвано с решението на страната да излезе от Европейския съюз.

Компанията на популярния английски готвач към този момент подаде съобщение във Върховния съд за администрация. Това е развой, който дава опция на компанията да опита да се преструктурира. Производството включва 25 ресторанта – Jamie’s Italian, Barbecoa steakhouse и Fifteen eateries във Англия, само че не и тези от интернационалното му поделение.

През последните няколко години Оливър се опита да съживи ресторантьорския си бизнес на фона на сложния потребителски пазар, мощната конкуренция и възходящите разноски. През предходната година основният готвач, който построи огромна телевизионна империя, подписа контракт за така наречен доброволна организация Jamie’s Italian. Такава процедура разрешава на бизнеса да редуцира магазини и обекти и да понижава наемите. През 2017 година известният английски готвач затвори шест от своите италиански ресторанта във Англия., само че това очевидно не бе задоволително, напомня investor.bg.

Оливър, прочут по света с готварските книги и телевизионните си излъчвания, съобщи, че е „ надълбоко тъжен от този процес на събитията " и насочи признателност към всички чиновници и снабдители, влагали сърце и душа в компанията повече от десетилетие.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР