Джейкъб Чансли, бунтовникът с копие, чиято кожена шапка с рога,

...
Джейкъб Чансли, бунтовникът с копие, чиято кожена шапка с рога,
Коментари Харесай

Бивш „QAnon Shaman“, който очевидно се кандидатира за Конгреса

Джейкъб Чансли, бунтовникът с копие, чиято кожена шапка с рога, голи гърди и багра на лицето го направиха една от най-разпознаваемите фигури в нападението от 6 януари 2021 година на Капитолия на Съединени американски щати явно се стреми да бъде член на Конгреса. Онлайн документи демонстрират, че 35-годишният Чансли е подал декларация за интерес към претендента в четвъртък, като показва, че желае да се кандидатира като либертарианец на изборите идната година за 8-ми конгресен окръг на Аризона.

Съединени американски щати. Конгресменът Деби Леско, 64-годишна републиканка, представляваща региона от 2018 година, разгласи предишния месец, че няма да се кандидатира за преизбиране. Нейният мандат публично изтича през януари 2025 година

Чансли се призна за отговорна по обвиняване за закононарушение за възпрепятстване на публично произвеждане по отношение на протеста на Капитолия.

наказан на 41 месеца затвор през ноември 2021 година и излежа към 27 месеца, преди да бъде изместен в хаус във Финикс през март 2023 година Чансли е израснал в по-големия регион на Финикс.

Чансли е измежду повече от 700-те души, които са наказани по отношение на федерални закононарушения, свързани с протестите в Капитолия. Властите споделиха, че Чансли е бил измежду първите бунтовници, влезнали в постройката на Капитолия, и той призна, че е употребявал мегафон, с цел да разсъни тълпата.

Въпреки че преди този момент се е наричал „ QAnon Shaman “, Chansley от този момент се е отрекъл от придвижването QAnon.

Той се разпознава като Джейкъб Анджели-Чансли в документите за декларация за интерес към претендента, подадени в кабинета на държавния секретар на Аризона.

Конституцията на Съединени американски щати не не разрешава на нарушители да заемат федерален пост. Но законът на Аризона не разрешава на нарушителите да гласоподават, до момента в който не излежат присъдата си и гражданските им права не бъдат възобновени.

Имейлите, изпратени до Чансли и неговия юрист с искане за коментар по отношение на политическите му планове, не бяха върнати незабавно в неделя.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР