Джесоло. 14-годишната Екатерина Иванова стана световна шампионка по кик бокс,

...
Джесоло. 14-годишната Екатерина Иванова стана световна шампионка по кик бокс,
Коментари Харесай

Спорт: Екатерина Иванова стана световна шампионка по кик бокс

Джесоло. 14-годишната Екатерина Иванова стана международна шампионка по кик бокс, жанр кик лайт 13 - 15 година на Световното състезание за кадети и юноши в Джесоло, Италия. Освен златния орден, в петък тя завоюва и бронз в жанр лайт 13 - 15 година категорията до 46 кг.

Това е третата и купа от началото на годината на огромно състезание, откакто по-рано стана европейска и международна шампионка при девойките по таекуон-до на шампионатите в Талин и Минск.

Екатерина е състезателка на ABC FIGHT CLUB с треньори международната и европейска шампионка по таекуон-до Недялка Бачева и занаятчия Красимир Гергинов.

На международното състезание в Италия Екатерина победи общо в пет срещи в двата стила кик лайт и лайт, всички с сложни съпернички. На финала на кик лайт през вчерашния ден тя победи Фатма-Мария Коч (Русия) и стигна до първото място. На полуфинала на лайт отстъпи пред Тайра Барада (дъщеря на многократния международен и европейски първенец по таекуон-до и кик бокс от Словения Томаш Барада) и завоюва бронзовия орден. Така откакто се качи два пъти на стълбичката в един ден, тя съобщи, че е доста щастлива и особено благодари на треньорите си Красимир Гергинов и Недялка Бачева за този триумф.

Екатерина Иванова е родена в София. Тренира и се състезава сполучливо на таекуон-до и кик бокс на деца и девойки. Има редица триумфи на интернационалното поле, измежду които две европейски трофеи и една международна по таекуондо, европейска купа по кикбокс от Скопие 2017, първо място на Откритото Световно състезание и Световна купа в Холандия 2017, доста медали от национални и интернационалните шампионати.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР