Джесика Пегюла от САЩ достигна за първи път в кариерата

...
Джесика Пегюла от САЩ достигна за първи път в кариерата
Коментари Харесай

Американка ще се бори за първата си титла от WTA турнир

Джесика Пегюла от Съединени американски щати доближи за първи път в кариерата си до край на шампионат по тенис на WTA. 24-годишната квалификантка Пегюла наниза 10 аса и отстрани поставената под номер 5 своя сънародничка София Кенин с 4:6, 6:2, 6:4 на полуфиналите на конкуренцията на твърди кортове от сериите " Интернешънъл " в канадския град Квебек с награден фонд 250 хиляди $.
Тя загуби първия сет след единствен пробив за 3:4, само че в следствие изравни след серия от четири следващи гейма във втората част. В решаващия трети сет 227-ата в света Пегюла на два пъти повеждаше с брейк, само че 67-ата в международната класация Кенин изравняваше. Все отново квалификантката стигна до нов пробив за 6:4, с което стигна до успеха.
В търсене на първата си купа американката ще се изправи против поставената под номер 8 Полин Парментие (Франция), която се оправи в другия полуфинал с британката Хедър Уотсън с 5:7, 6:3, 7:6(5) по-късно повече от два часа и половина. 32-годишната Парментие, 69-а в класацията на WTA, търси четвърти трофей в кариерата си и втори за сезона след успеха си в Истанбул през април.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР