Джесика Пегула се представя на изключително високо ниво в хода

...
Джесика Пегула се представя на изключително високо ниво в хода
Коментари Харесай

Клеят не е пречка: Пегула се превърна в третата американка на 1/4-финалите в Париж!

Джесика Пегула се показва на извънредно високо равнище в хода на клей сезона, като даже доближи край на WTA 1000 шампионата в Мадрид. Американката продължи мощната си форма и на Ролан Гарос, откакто по пътя към осминафиналите в профил миналогодишната полуфиналистка Тамара Зиданшек и точно заради този си триумф през днешния ден в мач за място в топ 8 на шампионата срещна Ирина-Камелия Бегу, която закупи известност в последните дни, с това че бе покрай дисквалификация във втория кръг.

Двубоят ни даде образно двете лица в играта на Пегула, която в първата половина на конфликта допускаше голям брой грешки, само че след това усъвършенства доста равнището си и необезпокоявана се поздрави с успеха след 4:6 6:3 6:3. В опит да доближи дебютен полуфинал от Големия Шлем международната номер 11 ще се изправи против победителката всред някогашната шампионка Ига Швьонтек и Кинвен Женг.

Румънката показва сериозна доза неотстъпчивост още в началните минути, като реализира поврат в подаването на съперничката си, реализирайки ранен пробив. С течение на времето 11-а сложена закупи нужния темп в играта си, стартира да оказва все по-голям напън на посрещане и справедливо възвърне паритета. Бегу не се повлия по никакъв метод от изпуснатата преднина и отговори уместно с брейк, който се оказа съдбоносен за изхода на откриващия сет в нейна изгода.

Във втората част станахме очевидци на смяна в представянето на американката, която сведе броя на грешките си до най-малко и изцяло разумно, поради събитията, се поздрави с пробив задатък в средата на сета. Пегула получи нужната убеденост от извоюваното преимущество, като заигра още по-добре в идните минути и с нов брейк в последния вероятен миг изравни резултата в обособените елементи.

Световната номер 63 започва по ослепителен метод решителния сет, осигурявайки си три поредни брейкбола, но по-високоранкираната състезателка не се пропука и резервира подаването си. Скоро по-късно подгласничката от Мадрид на собствен ред разполагаше с опция за пробив, която оползотвори с помощта на неточност от страна на румънката и поведе удобно в резултата с 4:1, доближавайки се оптимално до успеха. Пегула с всяка минала точка подобряваше представянето си, като в даден миг разликата в класите на корта стана елементарно забележима и бъдещата представителка на топ 10 при личен сервис стигна до крайния триумф, с цел да откри място в четвъртфиналите на Откритото състезание на Франция.

Comeback complete
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР