Джесика Пегула не спира да блести от началото на тазгодишната

...
Джесика Пегула не спира да блести от началото на тазгодишната
Коментари Харесай

След отпадането на Швьонтек: Пегула срази бивша шампионка от Шлема и поглежда към титлата

Джесика Пегула не стопира да свети от началото на тазгодишната тенис акция, откакто изигра основна роля за родината си при триумфа на United Cup, когато разгроми първата ракета на света Ига Швьонтек, която по-рано през днешния ден се елементарни с присъединяване си в първия шампионат от Големия шлем за годината, като от старта на Откритото състезание на Австралия е елементарно видимо, че американката съумя да продължи мощните си изяви и на кортовете в Мелбърн. Световната номер три, която в края на 2022-ра завоюва купата на WTA-1000 конкуренцията в Гуадалахара, към момента не е изгубила сет на Аустрелиън Оупън, като през днешния ден продължи усили победната си серия на Зеления континент до квота 8, подчинявайки някогашната шампионка от Ролан Гарос - Барбора Крейчикова, за час и 43 минути игра - 7:5 6:2. По този метод Пегула се класира за четвъртфиналите в Мелбърн, където в борба за място в топ 4 на шампионата ще срещне победителката всред сензацията Лин Жу и двукратната шампионка от надпреварата Виктория Азаренка.

Дебютният четвърт час в дуела отмина без вълнуващи обстановки, като оттова насетне американката последователно с течение на времето стартира да постанова волята си при размените от дъното на корта, пласирайки ударите си надълбоко в противниковата половина наоколо до страничните линии. С този игрови проект международната номер три си заслужи куп дивиденти, измежду които пробив и два сетбола още при сервис на чехкинята.

В този миг обаче, пристигна времето и някогашната шампионка от Шлема да показва образно класата си, като освен отрази възможностите за съперничката си, само че и в последвалия гейм, когато изостана с 30:0, не се съобщи, с цел да осъществя брейк, с който възвърне равенството при 5:5. Пегула след това беше надалеч от това да сведе глава в символ на отчаяние, като съумя за следващ път да вдигне оборотите до толкоз, че съперничката ѝ да бъде неконкурентноспособна, при което след подаване с маратонска дълготрайност от над 15 минути проби и в идните минути необезпокоявано записа откриващия сет против името си.

Втората част започва с поредност от три брейка, при която посрещащите очевидно господстваха в " Rod Laver Arena ", като Пегула се усещаше доста по-комфортно в тази си позиция на корта и в моментите след първата отмора затвърди преимуществото си на нула, с цел да поведе с 3:1. Още в последвалия гейм на Крейчикова пък стана ясно, че път обратно в срещата за нея към този момент няма, откакто международната номер три дублира преднината си и в остатъка от дуела беше въпрос на време да узакони успеха си, класирайки се за втората седмица в " Мелбърн парк ".

What do we think, does like playing at Melbourne Park?

The
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР