Джентълменските отношения са възможни само между джентълмени.Това заяви съветникът на

...
Джентълменските отношения са възможни само между джентълмени.Това заяви съветникът на
Коментари Харесай

Александър Маринов за ГЕРБ и ПП: Джентълменските отношения са възможни само между джентълмени

Джентълменските връзки са вероятни единствено сред джентълмени.

Това съобщи съветникът на премиера проф. Александър Маринов пред БТВ за разбирателството сред партиите за ръководител на Народното събрание. По думите му това е първата крачка за възобновяване на доверието и на парламентаризма.

Трудно ми е да си показва по какъв начин ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ могат да работят дружно в едно постоянно държавно управление, само че всичко може да се случи. Избирателите на първите две партии не желаят да са дружно, уточни съветникът на премиера за опцията за сформиране на държавно управление в 49-то Народно заседание, откакто партиите съумяха да се схванат за ръководител на Народното събрание, който ще е Росен Желязков. Според него малко закъсняха диалозите с другите партии, тъй като сътвориха усещане за изключителност сред първите две партии. По някои законопроекти може да се получи внушително болшинство, по мнението на Александър Маринов.

По думите му дали е добър методът на народните представители за предварителни диалози ще забележим по резултата. Това е едно положително начало, че партиите могат да приказват между тях и че могат да се договорят, добави Маринов. Той обаче не счита, че сделката за избор на ръководител на Народното събрание е някакъв общоприет въпрос. Александър Маринов уточни, че 49-то Народно заседание е друго е от предходната година, потегли се по пътя на договарянията и нека да продължи по този начин. Джентълменските връзки са вероятни сред джентълмени, само че следва да забележим дали споразуменията сред партиите ще сработи, чака да види Александър Маринов по какъв начин ще работи Народното събрание. Съветникът на премиера сподели, че няма по какъв начин да се случи служебното държавно управление да стане постоянно. Едва ли някои от служебните министри ще се съгласи да остане в постоянно държавно управление, министър председателят Гълъб Донев също отхвърли, песимистичен е Александър Маринов. Според него, в случай че Народното събрание проработи, част от служебното държавно управление ще е в кошарата.

Александър Маринов увери, че президентът Румен Радев ще съблюдава конституционната процедура за привикване на съвещания сред партиите за постоянно държавно управление. Маринов уточни още, че правната комисия в Народното събрание е значима и тя е алегоричен акт. Служебното държавно управление е готово и с актуализацията на бюджета, добави още той и увери, че няма да има смяна в налозите.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!    

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР