Дженсън Бътън потвърди, че ще се състезава в сериите Super

...
Дженсън Бътън потвърди, че ще се състезава в сериите Super
Коментари Харесай

Дженсън Бътън се завръща към състезанията през 2018


Дженсън Бътън удостовери, че ще се състезава в сериите Super GT в Япония през 2018. Британецът има контракт с Хонда за целия сезон в най-популярното рали в страната на изгряващото слънце.

Шампионът във Формула 1 за 2009 се отдръпна от спорта в края на 2016, като отстъпи мястото си на Щофъл Вандоорн. Бътън остана като авариен водач за Макларън и през 2017 замести Алонсо за надпреварата в Монако. Последните години бяха разочароващи за Дженсън, който също като Фернандо страдаше от срамно слабата форма на тима. Той претърпя и персонална драма, когато през 2014 умря татко му – миг, в който английският водач признава, че е изгубил и тръпката към Формула 1. Въпреки това, Бътън нееднократно заявяваше, че има предпочитание да се състезава в други автомобилни шампионати. Той от години беше обвързван от близко с Япония и съответно с Хонда, тъй че не е изненада решението му да седне още веднъж в тяхна кола.

"Беше ми фантазия през последните две години, тъй като обичам сериите GT. Много съм разчувствуван за новия сезон. Предстоят ми доста проби и доста работа, тъй че да сме конкурентноспособни през 2018. "

Сезонът в Super GT стартира на 7 април на пистата "Окаяма ".

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР