Дженоа се превърна едва втория отбор в италианската Серия А,

...
Дженоа се превърна едва втория отбор в италианската Серия А,
Коментари Харесай

Дженоа притъпи Аталанта на Луиджи Ферарис

Дженоа се трансформира едвам втория тим в италианската Серия А, който не разреши на Аталанта да означи гол, откакто двата тима приключиха 0:0 в мач от 19-ия кръг.

Пет от последните седем гостувания на Аталанта в италианския хайлайф видяха голове още през първите 15 минути, само че първият половин час на „ Луиджи Ферарис “ не оферираше доста работа за двамата вратари, като имаше единствено един прецизен удар.

Първата по-сериозна заплаха пристигна за бергамаските, само че ударът на Дуван Сапата бе отразен от стража Салваторе Сиригу.

Дженоа разчиташе на по-защитни дейности, откакто няма домашен триумф в Серия А от април, а вероятностите да вземе нещо от срещата с този си противник изглеждаха дребни, само че те се увенчаха с триумф.

Началните минути на втората част следваха модела на първото полувреме, като Аталанта някак опитваше да пробие защитата на генуезците, само че без необикновен триумф.

Точката е извънредно скъпа за Дженоа, който остана 18-и и продължава да е в рисковата зона с 11 точки, но Специя е 17-и с 13 пункта. Аталанта остана в Топ 4 и няма да бъде преместен от четвъртото място през календарната 2021-а година, като отборът има 38 точки и е на пет зад водача Интер, само че „ нерадзурите “ са и с мач пасив.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР