Дженоа приключи поредния си блед сезон. "Грифоните", които са един

...
Дженоа приключи поредния си блед сезон. "Грифоните", които са един
Коментари Харесай

Без Гълъбинов в групата Дженоа завърши минорно сезона

Дженоа завърши следващия си бледен сезон. "Грифоните ", които са един от най-титулуваните тимове в Серия А в историята, още веднъж с бореха за оцеляването си и още веднъж го изковаха няколко кръга преди края.

Затова в последния си мач от акцията желаеха да зарадват публиката на "Луиджи Ферарис " с победа против коравия отбор на Торино, само че по този начин и не съумяха да я изковат. Дори в противен случай, сервираха им горчилката от следващата загуба.

Генуезците паднаха с 1:2 на своя стадион, а в групата им още веднъж не попадна българският нападател Андрей Гълъбинов. Засега обаче няма информации, че следва разлъка с него, каквито имаше през зимата.

Този мач стартира с напън на "биковете ", само че началните минути не предложиха особени страсти на почитателите. Гостите обаче ознаменуваха положителната си игра с попадение след приключване на половин час игра.

Тогава страхотна офанзива беше увенчана с необикновен пас на Андреа Белоти от наказателното поле към точката на дузпата за непокрития Яго Фалке, за който не беше проблем да прониже мрежата за 1:0 в интерес на Торо.

При този резултат пристигна и почивката, макар че Дженоа можеше да изравни тъкмо преди последния съдийски сигнал за полувремето, само че ударът на Юри Медейрос мина на сантиметри настрана от вратата.

Малко след подновяването на играта Торино направи задатъка си удобен. В 58-та минута Кристиан Ансалди направи пробив отляво на наказателното поле и центрира остро към вратарското поле. Там Даниеле Базели беше оставен непокрит и той от близка отдалеченост прониза мрежата за повторно.

След тази развръзка генузците потеглиха самоуверено напред, тъй като нямаше какво повече да губят. И стигнаха до попадението си в 80-та минута, когато ветеранът Горан Пандев с възползва от доверчив подарък на отбраната на "биковете " и просто нямаше по какъв начин да не означи.

Мачът стана доста по-интересен три минути по-късно, когато Кристиан Ансалди от състава на торинци беше изпъден за втори жълт картон и последните минути станаха напечени.

В самия край македонецът Пандев можеше да донесе и точката на Дженоа, само че макар че съумя да преодолее вратаря с удара си, топката се отклони от горната греда и излезе в навън. Така, въпреки и с човек по-малко, Торино взе триумфа.

След тази развръзка "биковете " приключиха акцията с 54 точки и са краткотрайно 9-и, като може да бъдат изместени от тази позиция от другия отбор от Генуа - Сампдория. Дженоа завършва акцията с 41 точки, които към този момент отреждат 12-о място на отбора, само че може да бъде преместен от Болоня.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР