Дженоа победи с 3:1 Сампдория като гост в двубой от

...
Дженоа победи с 3:1 Сампдория като гост в двубой от
Коментари Харесай

Дженоа взе дербито със Сампдория и продължава напред за Купата

Дженоа победи с 3:1 Сампдория като посетител в дуел от 1/16-финалите в шампионата за Купата на Италия. Така „ грифоните “ си осигуриха място в осминафиналната фаза, съобщи dsport.

Домакините поведоха с гол на Валерио Вере в 18-ата минута, само че през втората част Дженоа реализира цялостен поврат в резултата. На два пъти се разписа Джанлука Скамака, а едно попадение добави Лукас Лерагер.

Първата по-добра опция в мача се откри пред Сампдория в 6-ата минута. Опасен удар на Антонио Ла Гумина обаче разтресе напречната греда и до гол не се стигна.

Малко повече от 10 минути по-късно домакините въпреки всичко поведоха с 1:0. Дженоа сбърка при изнасянето на топката. Валерио Вере лиши и с мощен удар от далечна отдалеченост осъществя за 1:0.

До почивката резултатът остана неизменен. „ Грифоните “ започнаха втората част преобразени и резултатът пристигна в 60-ата минута, когато равенството бе възобновено – 1:1. Елдор Шомуродов бе изведен зад тила на противниковата защита. Футболистите на Дженоа се оказа в обстановка двама против 1. Шомуродов проби в наказателното поле и пусна паралелно на голлинията към Джанлука Скамака, който нямаше по какъв начин да пропусне.

Осем минути по-късно Лукас Лерагер стигна първи до отбита от вратаря топка и означи за 2:1. По този метод Дженоа реализира цялостния поврат и единствено четири минути по-късно нанесе трети гибелен удар с нова мълниеносна офанзива. Подобно на изравнителния гол Джанлука Скамака означи със ужасно осъществяване от дъгата на наказателното поле.

Времето пред Сампдория бе прекомерно незадоволително. Тимът не съумя да се съвземе от случилото се в границите на 15-ина минути и в последна сметка отпадна.

В по-ранния мач от шампионата за Купата Торино завоюва с 2:0 против втородивизионния Виртус Ентела. Симоне Дзадза и Федерико Бонацоли вкараха головете в границите на три минути още преди почивката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР