ДЖЕФЕРСЪН СИТИ, Мисури (AP) — Републиканските законодатели гласуваха в четвъртък,

...
ДЖЕФЕРСЪН СИТИ, Мисури (AP) — Републиканските законодатели гласуваха в четвъртък,
Коментари Харесай

Републиканците гласуват, за да направят по-трудно изменението на конституцията на Мисури

ДЖЕФЕРСЪН СИТИ, Мисури (AP) — Републиканските законодатели гласоподаваха в четвъртък, с цел да затруднят смяната на конституцията на Мисури на фона на акция за възобновяване на правата на аборт посредством гласоподавател- подкрепена конституционна корекция.

В момента измененията в конституцията на Мисури се одобряват, в случай че бъдат утвърдени с болшинство от гласовете в целия щат. Щатските сенатори гласоподаваха с 22-9 по партийна линия, с цел да се изисква и болшинство от гласовете в пет от осемте конгресни региона на щата, с цел да одобрят поправките. Мярката на Сената в този момент се насочва към ръководената от републиканците камара.

Републиканските щатски законодатели се борят от години да вдигнат летвата за изменение на конституцията, без триумф. Но тази година има нараснал напън заради напъните за включване на поправката за правата на абортите на гласуването през ноември.

Ако бъде утвърдено от целия законодателен орган, предлагането на Сената ще бъде показано пред гласоподавателите тази есен...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР