Джеф Петри вкара в 5:33 минута на третата третина за

...
Джеф Петри вкара в 5:33 минута на третата третина за
Коментари Харесай

Монреал обърна Питсбърг от 1:3 в дербито

Джеф Петри вкара в 5:33 минута на третата третина за триумфа на Монреал с 4:3 над Питсбърг в дербито на вечерта в НХЛ. Монреал изоставаха с 1:3, само че обърнаха мача до 4:3 и по този начин поведоха в елиминационната серия с 2:1 победи.

#GoHabsGo pic.twitter.com/T0GS0pFccU
— Canadiens Montréal (@CanadiensMTL) August 6, 2020
Шей Уебър се отличи с гол и две асистенции за Монреал, Пол Байрън добави гол и пас, а четвъртото попадение е дело на Джоуи Дроуин. Вратарят на спечелилите Кари Прайс избави 30 шута, а отборът им продължава да се бори за оцеляване, откакто влезе по знамение в елиминациите след рестарта на шампионата. Ако отстраняват Питсбърг, канадците ще продължат към общоприетите плейофи за купата, макар че стартираха от 12-о място.

Патрик Хорнквист, Джейсън Зукър и Теди Блюгер вкараха за Питсбърг, които с попадението на последния поведоха с 3:1 в 5:34 минута на втората част.

Чикаго се оправи със същия резултат 4:3 с Едмънтън и също поведе в серията с 2-1 победи. Матю Хаймър изравни за 3:3 5:47 минути преди сирената. А 4:30 по-късно Джонатан Тейвс направи 4:3. При това победно попадение бранителят на Едмънтън Итън Беър подложи стик, което сътвори рикошет за шайбата и заблуди вратаря Мико Коскинен. Това е четвърти гол на Тейвс в серията.

Оли Матаа също се разписа за Блекхоукс, а вратарят им Кори Крофорд избави 25 удара. А за Едмънтън Леон Драйсаътъл се отличи с два гола, като Конър Макдейвид също вкара и това е негово пето попадение в серията.

The #FlaPanthers force Game 4 with their 3-2 #StanleyCup Qualifiers victory over the New York Islanders.

Read @GEICO Five Takeaways: https://t.co/ce3mmSOsNV pic.twitter.com/llRWP4TX3Q
— Florida Panthers (@FlaPanthers) August 5, 2020
Флорида понижи преднината на Айлендърс, откакто завоюва третата среща в серията с 3:2. Майк Хофман и Брайън Бойл вкараха в границите на 2:07 минути при започване на мача. Ерик Хаула също се разписа, а вратарят Сергей Бобровски избави 20 шута към мрежата си.

В мачовете от топ 4 на Изток Тампа Бей прекърши Бостън с 3:2 и записа втора победа. Тайлър Джонсън вкара за триумфа на Лайтнинг 87 секунди преди края на срещата, с цел да нанесе второ следващо проваляне на носителите на Президентс Трофи.

Вратарят на спечелилите Андрей Василевски избави 25 изстрела, а сътрудника му от Бостън Туука Раск имаше повече работа и отрази 32 шута. За Бостън пък вкараха Чарли Макевой и Крис Уагнър. Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР