Джеф Безос, Уорън Бъфет и Джейми Даймън Трима души влизат

...
Джеф Безос, Уорън Бъфет и Джейми Даймън Трима души влизат
Коментари Харесай

Големите имена зад усилията за реформа на здравеопазването в САЩ


Джеф Безос, Уорън Бъфет и Джейми Даймън

Трима души влизат в бара - Уорън Бъфет, създателят на Amazon.com Джеф Безос и шефът на JPMorgan Chase Джейми Даймън - и вземат решение да преобразят американската система на опазване на здравето.

Вероятно не тъкмо по този начин тримата мъже са решили за основат нова компания за понижаване на разноските за опазване на здравето на американките си чиновници, а вероятно и на доста други американци. Трите компании с обща пазарна капитализация от 1,62 трилиона $ не дават детайлности по какъв начин се е стигнало до съдействието сред тримата ръководители.

Макар тяхното известие от вторник да не е доста детайлно, като се вземе поради другият им бизнес опит, може да се допусна какво всеки един от тях би могъл да постави на масата.

Безос, който е на 54 години, ръководи най-голямата в света компания за търговия на дребно и съгласно някои критерии в този момент той е най-богатият човек на планетата. Amazon порасна от книжарница до една от най-скъпите компании в света, частично поради страхотното й умеене да продава артикули. Отдавна компанията избира да губи пари, с цел да предлага на клиентите си по-ниски цени, в сравнение с може да понесе конкуренцията, като в същото време си основава база от лоялни клиенти. Именно това й харесват на компанията милионите клиенти на програмата Prime.

Amazon в никакъв случай не е бил поредна в постигането на облага заради съсредоточеността си върху растежа на продажбите. От това се опасяват доста вложители. Инвеститорите в опазването на здравето от дълго време допускат, че Amazon ще влезе в този бранш и накараха фирмите, които създават или продават медикаменти или медицински произведения, фрапантно да смъкват цените.Три водещи американски компании, в това число колосът в онлайн търговията Амазон (Amazon), оповестиха във вторник, че основават взаимна компания за понижаване на разноските за опазване на здравето.

Амазон, банковият колос Джей Пи Морган Чейс (JPMorgan Chase & Co.) и конгломератът Бъркшър Хатауей (Berkshire Hathaway) на вложителя Уорън Бъфет, показаха в взаимно изказване, че дружно търсят способи за повишение на задоволството у чиновниците си от обезпечаваните им здравни грижи, като също по този начин бъдат понижени разноските.

Нарастващите здравни разноски са като гладна тения в американската стопанска система, сподели Бъфет.

Разходите за опазване на здравето се пресмятат на 18 % от американския БВП, като предходната година са били близо 19,4 трилиона $. ОщеКогато трите компании споделиха, че желаят да основат партньорство, " свободно от тласъците и рестриктивните мерки на устрема към облага ", това наведе на мисълта, че Amazon ще бъде първообразът.

Същевременно малко на брой свързват страха с Бъфет - 87-годишния " пророк от Омаха ". Той е почитан за това, че към този момент 70 години бележи триумфи в вложението. Любимец е на мнозина за това, че дава милиарди за щедрост - сподели, че ще даде минимум половината от положението си. Харесван е за това, че е изцяло земен човек - в това число слабостта му към Кока-Кола и нездравословната храна, наред с неналичието на претрупаност.

Най-важното в този подтекст обаче е, че компанията му Berkshire Hathaway има няколко застрахователни компании, в това число GEICO. Това значи, че той дава голям опит в оценката и застраховането на опасности.

Той е някогашен критик на здравната система. Бъфет не за първи път приказва за възходящите разноски за опазване на здравето като за " тения ", която вреди на растежа на американската стопанска система.

61-годишният Даймън управлява най-голямата банка в Съединени американски щати по активи и депозити. И в случай че това не е задоволително да бъде признат в партньорството, може да се добави и фактът, че JPMorgan Chase преди малко получи огромна данъчна отстъпка. Самият Даймън си завоюва уважението за оправянето с финансовата рецесия 2008-2009 година. За разлика от съперниците си данъкоплатците не трябваше да избавят JPMorgan Chase поради загуби от скъпи бумаги, обезпечени с ипотеки.

Това не значи, че той е извънредно сърдечно одобряван: както и съперниците й, банката заплати милиарди да уреди извънсъдебно изказвания, свързани с продажбите й преди рецесията на скъпи бумаги, подкрепени с ипотеки. Той е прочут и с това, че си споделя мнението ребром. През юли той се оплака, че политиците спорят за нелепости вместо да вземат решение проблеми.

Компаниите показаха, че планът им ще бъде ориентиран към технология, която дава опростена и транспарантна здравна услуга. Като се имат поради шефовете, които са избрани за водещите позиции в новата компания, анализаторът от Jefferies & Co. Брайън Танкуилът отбелязва, че има значителен късмет, компанията да се опита да договаря цените непосредствено с предоставящите здравните грижи, да вземем за пример, с лечебни заведения, и да се заобикалят фирмите, които работят като медиатори. Това може да понижи разноските по медицинските и фармацевтичните вериги на доставка.

Първоначалният проект за новата компания планува партньорство с и/или придобиване на разнообразни насочени към потребителя софтуерни благоприятни условия в здравното обслужване (т.е. тактика на инвестиране с висок риск) и по-късно да ги употребява за стимулиране на държание, ориентирано към понижаване на разноските в опазването на здравето, сподели той, основавайки догадките си на шефовете, които са определени да управляват новата компания.

Какъвто и да е обсегът на деяние на новата компания вложителите в здравни компании са изключително обезпокоени: във вторник (когато бе оповестена новината - бел. ред.) акциите на компанията за здравно обезпечаване Cigna поевтиняха със 7,2 %, котировките на биотехнологичния производител на медикаменти AbbVie спаднаха с 5,3 %, а на оператора на верига аптеки CVS Health - 4,1%, като секторът понесе огромни загуби.

По БТА
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР