Джеф Безос - най-богатият човек в света и основател на

...
Джеф Безос - най-богатият човек в света и основател на
Коментари Харесай

Джеф Безос дарява $2 млрд. за бездомни

Джеф Безос - най-богатият човек в света и създател на Amazon, реши по какъв начин да употребява благосъстоянието си - той има намерение да улесни достъпа до жилища и обучение за бездомните фамилии, оповестиха Асошиейтед прес и Франс прес.

Безос, чието благосъстояние възлиза на 160 милиарда $, оповести, че стартира фонд - "Безос уан дей фънд ", в който към този момент има 2 милиарда $. Фондът, учреден взаимно със брачната половинка му Маккензи, ще финансира основаването на нова мрежа от ясли с идеална цел.

Вестта идва година откакто Безос насочи апел да му бъдат препоръчани хрумвания за метода, по който да употребява благосъстоянието си.

"Парите ще бъдат предоставени на организации, които са се заели с филантропична активност, с цел да обезпечат издръжка и заслон за млади бездомни фамилии ", разясни той. Парите ще послужат също за лансиране на мрежа от учебни заведения, в които учениците получават стипендии.

"Тези образователни заведения ще действат в сходство с правилата, които са на респект в Амазон - детето ще е клиентът ", означи Безос.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР