Джеф Безос: "Избягвайте капана "как се прави." Основателят на Amazon

...
Джеф Безос: "Избягвайте капана "как се прави." Основателят на Amazon
Коментари Харесай

Съвети за бизнеса от милиардерите

Джеф Безос: "Избягвайте клопката "как се прави. "

Основателят на Amazon е №1 в листата на най-богатите със положение от 122 милиарда $.

Безос възнамерявал да продава през компанията си съвсем всички книги, които има в интернет. Но нито един от специалистите, с които предприемачът се съветвал, не вярвал, че концепцията му може да се осъществя. Повечето го съветвали да се концентрира върху известните жанрове и издания.

"Всеки рационален човек, който попитахме, ни сподели да не го вършим. Получихме добър съвет, игнорирахме го и това беше неточност. Но тази неточност беше една от най-хубавите неща, които се случиха с компанията. След като станете специалист, рискувате да попаднете в клопката на осведомителните канони. Започваш да знаеш тъкмо "как се прави " и губиш опцията да схванеш "как би било допустимо ", споделя Джеф Безос.

Бил Гейтс: "Обградете се с хора, които ви дърпат нагоре. "

Създателят на Microsoft има 90 милиарда $ и е вторият по благосъстояние човек в света.

През 2017-а предприемачът даде в Twitter няколко съвета на завършващите учебно заведение, акцентирайки им значимостта на обкръжението. По думите му - за индивида е естествено да се движи в същата посока, в която се движат околните му хора.

"Ако приятелите ви са привикнали да се задоволяват с малко, няма да е за чудене, в случай че с времето и вашият жар угасне. Обратното, в случай че сте в обкръжението на съумели хора, те ще ви накарат да вярвате, че можете повече. Затова се заобиколете с персони, които ви провокират, които ви учат и ви стимулират да бъдете по-добри ", твърди Гейтс. Милиардерът смята, че подобен човек е жена му - Мелинда Гейтс, бизнесмен и човеколюбец. Тя е омъжена за създателя на Microsoft от 1994 година.

Уорън Бъфет: "Инвестирайте в себе си. "

Инвеститорът от Омаха е на трета позиция по благосъстояние със положение от 84 милиарда $.

Той предлага да гледате на кариерата си като на бизнес, а на себе си - като на главен артикул. Безсмислено е да се създава стока, която потребителите не харесват. Вие няма "да продадете " себе си и няма да получите мечтаната работа, в случай че не инвестирате в личното си израстване.

"Най-доброто влагане, което можете да извършите, е да инвестирате в личните си качества. Всичко, което предприемате за развиване на уменията или бизнеса си, най-вероятно ще даде резултат ", поучава Бъфет.

Бернар Арно: "Помнете, че парите не са цел, а разследване на триумфа. "

Президентът на групата Louis Vuitton Moët Hennessy е съумял за завоюва 72 милиарда $.

Дългосрочното обмисляне е от огромно значение в областта на финансите. Човек може да преследва лесна облага, да я получи, а по-късно бизнесът му да се разпадне. Арно предлага хората да мислят по-мащабно и да си показват какво ще се случи с марката им след пет или 10 години, вместо до се правят оценка приходите за околните шест месеца. Според него ключът към триумфа е да създадеш нещо базисно и непрестанно да добавяш към него нещо съвременно.

"Парите са единствено разследване - счита Арно. - Винаги споделям на екипа си: не се тревожете за облагите. Ако вършите работата си добре, парите сами ще дойдат. "

Марк Зукърбърг: "Не се опасявайте да рискувате. "

Основателят наFacebook е притежател на 71 милиарда $ и пети по благосъстояние в света.

В едно изявление основателят на известната обществена мрежа споделя, че подозренията пречат на триумфа. Пътят към известността е лишил повече време на Фейсбук поради опасенията, че Гугъл ще направи сходен артикул и планът може да не успее. Ето за какво Зукърбърг е уверен, че "най-големият риск е да не рискуваш ". "В свят, който се трансформира прекомерно бързо, единствената тактика, която обезпечено ще се провали, е да не рискуваш ", акцентира предприемачът.

Амансио Ортега: "Не вярвайте в абсолютния триумф. "

Състоянието на основателя на Zara и Inditex се прави оценка на 70 милиарда $.

Историята на Ортега е ярка илюстрация по какъв начин човек може да се измъкне от бедността и да стане един от най-богатите в света. На 13 години зарязва учебното заведение, тъй като пари не стигат, и би трябвало да работи. Започвайки като пощальон в магазин за ризи, Ортега съумява да сътвори империята Inditex, профилирана в региона на "бързата мода ". Главният офис на марката се намира в дребното градче Ла Коруня в Испания. Макар през днешния ден да е на 82 години, Ортега продължава да върви всеки ден в офиса, поддържа връзка със чиновниците и изслушва концепциите им. А бизнесът е напълно насочен към желанията на клиентите.

"Най-лошото, което можеш да направиш, е да станеш блажен. Успехът в никакъв случай не е обезпечен. Не си разрешавам да се задоволя с постигнатото и постоянно се старая да внуша това на хората към мен ", споделя Амансио Ортега.

Карлос Слим Елу: "Не се опасявайте от конкуренцията, изучавайте противниците си. "

Богатството на вложителя е 67.1 милиарда $.

Първият си милион предприемачът печели едвам на седемнайсет. Това става допустимо, откакто стартира да влага на 10 години не без помощта на татко си. Карлос Слим Елу си признава, че следва препоръките му и до ден сегашен. Според него "конкуренцията постоянно ви прави по-добър, даже когато съперникът побеждава ". Той поучава да се съревноваваме на най-високо ниво, с цел да разберем до каква степен се простират силите ни: "Да вземе едни състезател. Той може да е доста добър вкъщи, само че не толкоз, колкото съседите му. За да разбере това, би трябвало да излезе отвън дома си. "

Чарлз Кох: "Ценете грешките. "

Съсобственикът на компанията Koch Industries дели с брат си осмото по мярка положение в света. Личното му благосъстояние е 60 милиарда $.

Според Чарлз Кох множеството нововъведения се раждат по метода на пробите и грешките. При това в последните има смисъл - даже когато нанасят щета. Бизнесменът счита, че човек, който заобикаля неуспехите, в никакъв случай няма да опита нещо ново.

Дейвид Кох: "Помнете, че не можете да контролирате всичко. "

Съсобственик на компанията Koch Industries с благосъстояние от 60 милиарда $.

През 1992-ра Дейвид Кох е диагностициран с онкологично заболяване. В продължение на доста години предприемачът спонсорира проучвания, отдадени на смъртоносната болест. По думите му "когато се съпротивляваш на рака, всичко останало наподобява прекомерно лека борба ".

Лари Елисън: "Не бъркайте непознатите упования със своите. "

Щефът на корпорацията racle е десети по благосъстояние в света със положение от 58.5 милиарда $.

Бъдещият милиардер възнамерявал да стане доктор. Неговото семейство, учителите и приятелката му желали да се занимава с тази специалност, само че той зарязал подготвителните курсове за медицинския факултет. По-късно, когато почнал да се занимава с програмиране, жена му го напуснала с обвиняването, че няма упоритости. И разводът се трансформирал в повратна точка в живота му.

"За следващ път не можах да оправдая упованията на другите - споделя Елисън. - Но този път не бях отчаян от себе си, тъй като не съумях да стана това, което чакаха от мен. Техните фантазии и моите фантазии бяха разнообразни. И аз в никакъв случай повече няма да греша едното с другото. "
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР