Джеф Безос и екипът му са започнали изграждане на нов

...
Джеф Безос и екипът му са започнали изграждане на нов
Коментари Харесай

Безос изгражда часовник за 10 000 години напред

Джеф Безос и екипът му са почнали създаване на нов часовник. До тук нищо впечатляващо, изключително за най-богатия човек в света. Часовникът обаче е специфичен. Той би трябвало да е "символ на дълготрайното мислене ", споделя Безос в Twitter.

Безос стана най-богатият човек в модерната история

Петте ключа за триумф съгласно най-богатия човек на Земята

Уникалното на часовника е, че той ще е ситуиран в шахта с дълбочина 152 метра. Приблизително толкоз ще е и височината на часовника.

Бил Гейтс ще строи града на бъдещето в пустинята Аризона

Човекът, трансформирал интернет в три минути и половина

Устройството е замислено като часовник за 10 000 години напред. То е напълно механично, без никаква електроника по него. Ще се зарежда от термалните цикли на деня и нощта и се синхронизира със слънчевия обяд, т.е. моментът, в който Слънцето минава на най-високата точка на небосклона в даден меридиан.

Installation has begun—500 ft tall, all mechanical, powered by day/night thermal cycles, synchronized at solar noon, a symbol for long-term thinking—the #10000YearClock is coming together thx to the genius of Danny Hillis, Zander Rose & the whole Clock team! Enjoy the video. pic.twitter.com/FYIyaUIbdJ
— Jeff Bezos (@JeffBezos) February 20, 2018
Часовникът няма да регистрира секунди и минути. Той даже няма да регистрира часове, дни или седмици. Той ще мери времето в години. Един "тик " ще бъде една година. Стрелката ще се мести с една стъпка един път на един век. Има и кукувица, само че тя ще се появява единствено един път на хилядолетие.

Идеята на часовника е да бъде ослепителен и дълготраен знак на дълготрайното мислене. Той би трябвало да припомня на хората през днешния ден да мислят по какъв начин техните дейности и решения ще се отразяват на бъдещето.

Парите не купуват благополучие, споделят милиардерите

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР