Джеф Безос ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕКакво иска Джеф Безос?Джеф Безос ръководи

...
Джеф Безос ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕКакво иска Джеф Безос?Джеф Безос ръководи
Коментари Харесай

4+1 | Какви са амбициите на Джеф Безос, Curiosity откри останки от солени езера на Марс и още

Джеф Безос

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Какво желае Джеф Безос?

Джеф Безос управлява най-успешната платформа за електронна търговия в света. Освен това той прави филми, като сериали на Amazon печелят златни глобуси към този момент пет следващи години. Освен това Безос желае да изпрати астронавти на Луната до 2024 и там да се устроят колонии, които да извличат значими запаси. На всичкото от горната страна Amazon управлява най-развитите облачни услуги в света. Но какви са действителните цели и мотивации на Безос? Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Curiosity снима останките от марсиански езера
Роувърът Curiosity е снимал коритата на изсъхнали езера на Марс, по чиито дъна е останала насъбрана сол. Преди милиарди години Червената планета е имала атмосфера, само че заради дребното й магнитно поле слънчевите ветрове последователно са изсушили Марс. Разгледайте най-новите фотоси на Curiosity, в това число и на насъбраните от изпарението на езерата соли, тук.

Фабрична пържола
Aleph Farms желае да ви отгледа прелестна телешка пържола. На доктрина единствената основна разлика би била, че пържолата в никакъв случай не е била част от живо теле. Все по-развити стават технологиите за развъждане на месо от скотски кафези. Докато към този момент процедурата е прекомерно скъпа, откривателите се надяват да основат различен способ за произвеждане на месо, който изключва насилието над животни от уравнението. Прочетете повече тук.

За социологическите изгоди от McDonalds
Социолозите назовават местата за събирания на хора отвън дома им или работа " трети пространства ". Едно сполучливо общество се нуждае от приятни и отпускащи трети пространства, на които хората да могат да беседват без значение от обществената им класа. Във все по-неравния и поляризиран съвременен свят обаче тези пространства понижават. Тук влизат заведенията за хранене за бързо хранене... Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Как телешкото промени Америка

Експлоатацията и надцакването в цените радикално трансформират пазара за телешко в Съединени американски щати през втората половина на XX век. Поради непрекъснатото съревнование да се предлага от ден на ден телешко на по-ниски цени и да се развиват заведенията за бързо хранене се ражда модерният промишлен селскостопански модел за развъждане на животни. А с него идват и нездравословни за околната среда и човешкото здраве последици. Можете да слушате повече тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР