Джеф Безос бе детрониран от почетното второ място в класацията

...
Джеф Безос бе детрониран от почетното второ място в класацията
Коментари Харесай

Индиец детронира Безос по богатство и диша във врата на Илон Мъск

Джеф Безос бе детрониран от почетното второ място в класацията на най-богатите хора на планетата. Той бе задминат по благосъстояние от индийския предприемач Гаутам Адани.

През последните 10 месеца Адани се заизкачва стремглаво в показателя на милиардерите на Bloomberg. Той се издигна от 14-о до 2-ро място и остави създателя на Amazon след себе си, на позиция №3, написа Entrepreneur.

Илон Мъск към момента е най-богатият човек на планетата със положение, възлизащо на 263 милиарда $. Адани, който изпревари Мукеш Амбани като най-богатия човек в Азия през февруари – в този момент стои зад него с чисто положение от 146,9 милиарда $.

Индийският бизнесмен дължи издигането си в класацията на своята компания Adani Group, която е профилирана в областта на инфраструктура и възобновимата сила в Индия и чужбина.

 

Today is a historic day. Privileged to bring home @AmbujaCementACL & @ACCLimited. Acquisition of TWO iconic brands makes us India's 2nd largest cement manufacturer. Fantastic Team. Fantastic Platform. Fantastic Adjacency. We will double our capacity in the next 5 years. Jai Hind. pic.twitter.com/bftYhPllAV
— Gautam Adani (@gautam_adani) September 17, 2022
 

Акциите на бизнеса му са нарастнали с повече от 1000% от 2020 година, като акциите на водещата му компания Adani Enterprises са се повишили с повече от 115% през 2022 година, съгласно CNN Business.

За детронирането на Безос спомогна и загубата, която той регистрира от януари насам. Богатството му понижа с 45 милиарда от началото на годината, написа Bloomberg. Този спад се дължи на понижаването на цената на акциите на Amazon и разпродажбите на акции.

Според CNN Business акциите на Amazon са спаднали с повече от 25% през 2022 година

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР