Джедар ЕООД е новият концесионер на плаж Равда - Олимпийски

...
Джедар ЕООД е новият концесионер на плаж Равда - Олимпийски
Коментари Харесай

Определен е новият концесионер на плаж "Равда - Олимпийски надежди"

" Джедар " ЕООД е новият концесионер на плаж " Равда - Олимпийски очаквания ", община Несебър, област Бургас за идващите 20 години, заяви държавната осведомителна работа. Дружеството, което е записано в София през януари тази година, е определено след извършена открита процедура. Министърът на туризма има месец да подписа контракта.

Концесионерът се задължава за целия период на контракта да дава за прилагане чадър и шезлонг за по 8 лева с Данък добавена стойност. Размерът на концесионното заплащане за първата година е 42 601.85 лева без Данък добавена стойност. Инвестициите за обезопасяване на морския плаж и прилежащата акватория за периода на концесията са в размер на 226 656 лева с Данък добавена стойност.

Търсят се концесионери за " Шкорпиловци " и " Делфин "

Също през днешния ден държавното управление откри процедури за възлагане на концесия за морските плажове " Шкорпиловци - централен " и " Делфин ". Целта е обезопасяване на морските плажове и даване на услуги от публичен интерес за периода на концесията.

Процедурите се организират по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Предлага се срокът на концесиите да е по 20 години.

Размерът на минималното годишно концесионно заплащане за морския плаж " Шкорпиловци - централен " е 24 923.99 лв. без Данък добавена стойност, а за " Делфин " - 26 071.25 лв. без Данък добавена стойност. На двата плажа наложително би трябвало да има спасители, здравното и здравното обслужване и санитарно-хигиенното поддържане.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР