Джебчиите в Гърция, голяма част от които са българи, уплашиха

...
Джебчиите в Гърция, голяма част от които са българи, уплашиха
Коментари Харесай

Българските джебчии в Атина уплашиха туристите, вече не носят пари в брой

Джебчиите в Гърция, огромна част от които са българи, уплашиха туристите. Туристическите организации предизвестяват да не носят пари в брой, до момента в който се движат в центъра на гръцката столица и да бъдат деликатни. Това стана ясно от изказване на Председателя на Търговската асоциация в Атина Ставрос Кафунис.,Туристическият сезон е към този момент в разгара си и ние като комерсиална организация се опитваме да достигнем до тази публика. Това е един от методите е да се подсигурява сигурност на пазара. До нас обаче доближават тъжби, че туристите получават инструкции да се движат в центъра на гръцката столица без портфейли или банкови карти, защото може да станат жертви на кражба. Това попречва тyристическия пазар ", съобщи Ставрос Кафунис. Престъпността в Гръцката столица е висока, кражбата е всекидневен феномен и търговците са загрижени от обстоятелството, че туристите отиват на търговски улици без пари или карти за извършване на покупки поради инструкциите, които получават.
Припомняме, че предходната седмица полицията в Атина задържа 30 души, болшинството циганки от България, за джебчийства в столицата на Гърция. Начело на групата стои българин, който не е хванат. Издирват се и още 21 лица. Бандата е работила на оживени места в Атина, в това число на Акропола, а членовете й се представяли за туристи, които търсели помощ от своите жертви да Ги упътят по карта, като отвличали вниманието им, тъй че техни съучастници да пребъркат джобовете им.
В същото време от изследване, извършено от Института за гръцкия туризъм, стана ясно, че Балканите генерират 14% от туристическия поток в Гърция. Шестте най- огромни туристически пазара по суша за Гърция са Сърбия, Румъния, България, Турция, Албания и Македония, както и Полша. Тези седем страни са съдействали за 13,8% от приходите от туризъм през 2017 година, демонстрира изследването.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР