Джебчиите в Гърция, голяма част от които български гражданки уплашиха

...
Джебчиите в Гърция, голяма част от които български гражданки уплашиха
Коментари Харесай

Туристите в Гърция пропищяха от циганки

Джебчиите в Гърция, огромна част от които български гражданки уплашиха туристите, като туристическите организации предизвестяват да не носят пари в брой, до момента в който се движат в центъра на гръцката столица и да бъдат деликатни. Това стана ясно от изказване на Председателя на Търговската асоциация в Атина, Ставрос Кафунис.
„ Туристическият сезон е към този момент в разгара и ние като комерсиална организация се опитваме да достигнем до тази публика. Един от методите е да се подсигурява сигурност на пазара. До нас обаче доближават тъжби, че туристите получават инструкции да се движат в центъра на гръцката столица, без портфейли или банкови карти, защото може да станат жертви на кражба. Това попречва туристическия пазар “, съобщи Ставрос Кафунис.
Престъпността в гръцката столица е висока, кражбата е всекидневен феномен и търговците са загрижени от обстоятелството, че туристите отиват на търговски улици без пари или карти за извършване на покупки, поради инструкциите, които получават да се движат без пари.
Припомняме, че предходната седмица полицията в Атина задържа 30 души, болшинството циганки от България за джебчийства в столицата на Гърция. Начело на групата стои българин, който не е хванат. Издирват се и още 21 лица. Бандата е работила на оживени места в Атина, в това число на Акропола, а членовете й се представяли за туристи, които търсели помощ от своите жертви да ги упътят по карта, като отвличали вниманието им, тъй че техни съучастници да пребъркат джобовете им.
В същото време съгласно изследване, извършено от Института за гръцкия туризъм стана ясно, че Балканите генерират 14% от туристическия поток в Гърция. Шестте най-големи туристически пазари по суша за Гърция, са Сърбия, Румъния, България, Турция, Албания и Бившата югославска република Македония, както и Полша. Тези седем страни са съдействали за 13,8% от приходите от туризъм през 2017 година, демонстрира изследването.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР