Джазфестивал ще се състои от утре до 17 ноември /събота/,

...
Джазфестивал ще се състои от утре до 17 ноември /събота/,
Коментари Харесай

Тридневен джазфестивал събира български и чуждестранни музиканти в Русе

Джазфестивал ще се състои от на следващия ден до 17 ноември /събота/, в това число, в Доходното здание в Русе. Четирийсет и третото издание ще предложи на публиката "букет " от най-хубавите български и европейски музиканти, оповестяват от общинската администрация в крайдунавския град.

Първата фестивална вечер ще открият Антони Дончев квартет, със специфичното присъединяване на Флориан Вилайтнер - млад немски цигулар, композитор и аранжор, който концертира с голям триумф и на класическата, и на джазсцената. След тях публиката ще чуе Михаил Йосифов с плана "Микстет ".

Втората фестивална вечер открива триото Стоян Янкулов - Стунджи, Ясен Велчев и Ивайло Звездомиров, които ще показват забавна фънкипрограма. След тях са Марио Станчев квинтет с програмата "Маднес Тенорс ".
В последната фестивална вечер посетители ще бъдат младото италианско трио на Даниеле Кордиско - пиано, китара и контрабас, и литовците "Дайниус Пулаускас Груп ".

Първото издание на фестивала в Русе се провежда през 1975 година от доайена на българския джаз Петър Петров - Парчето, който умря през януари 2013 година. След гибелта му живописен началник на джазфорума стана неговият наследник Борис Петров.

Организатори на фестивала са община Русе, Клубът на дейците на културата и фондацията "Петър Петров Парчето ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР