Джаз концерт с най-обичаните теми на 20-и век подготвят Мирослава

...
Джаз концерт с най-обичаните теми на 20-и век подготвят Мирослава
Коментари Харесай

Мира Кацарова пее на 5 езика с оркестъра на Операта

Джаз концерт с най-обичаните тематики на 20-и век приготвят Мирослава Кацарова и Опера Пловдив. Събитието, което ще се състои на на 25 януари от 19 часа в дома на културата „ Борис Христов “, е част от музикалната сбирка „ Европа - континентът просвета ”. Програмата е деликатно подбрана от солистката Мирослава Кацарова, която ще си партнира с джаз квинтет и оркестъра на пловдивската операта с диригент Константин Добройков.

В концерта са включени песни на Едит Пиаф, Жак Брел, Стинг, Каетано Велосо, Джон Ленън, Жоао Жилберто, Бебел Жилберто, Били Холидей, както и някои авторски композиции от последния албум на певицата “My Cinеma ”. Мира Кацарова ще пее на пет езика - български, британски, испански, френски и португалски. Нейна запазена марка е да споделя истории сред осъществяванията и по този начин да поведе публиката на музикално странствуване оттатък географията.

Целият хубав, сантиментален и благозвучен песенен материал е препрочетен в стилистиката на модерния джаз, само че обхванат с деликатния воал на симфоничния съпровод.

Всички аранжименти са направени и оркестрирани от дългогодишния театрален сътрудник и виртуозен пианист Мирослав Турийски. В плана „ Imagine “ вземат участие някои от най-хубавите джаз музиканти от най-новото потомство: пианистът Миро Турийски, барабанистът Младен Димитров, басистът Александър Леков, китаристът Николай Карагеоргиев и перкусионистът Емил Пехливанов.

За песента, дала името на концерта, Мирослава Кацарова споделя: „ Imagine ” ме респектира с новия смисъл, който открих в нея.
Тази ария, която другояче звучи като химн, Миро аранжира като спокоен и песимистичен монолог, който на моменти му отива да бъде прошепнат, а другаде - изпълнен със светлина и ослепителен глас. Тази ария през днешния ден ми звучи като въпрос ”.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР