Джъстин Трюдо спечели трети мандат като премиер на Канада, като

...
Джъстин Трюдо спечели трети мандат като премиер на Канада, като
Коментари Харесай

Трюдо печели трети мандат на предсрочните избори в Канада

Джъстин Трюдо завоюва трети мандат като министър председател на Канада, като неговата Либерална партия завоюва най-вече гласове на предварителните избори. Той дефинира този факт като явен мандат да преведе страната през пандемията, заяви " Гардиън ", представен от БГНЕС.

Трюдо е на път да оглави ново държавно управление на малцинството, което значи, че още веднъж ще би трябвало да работи с други партии, с цел да приема законодателни актове. " Чувам Ви, когато казвате, че желаете да се върнете към нещата, които обичате, да не се притеснявате за пандемията или изборите ", съобщи Трюдо от Монреал рано тази заран, признавайки, че решението за осъществяване на предварителни избори е било надълбоко непопулярно. " Вие дадохте на това държавно управление и на този парламент ясна тенденция. "

Предварителните резултати демонстрират, че партията му печели 156 места в Народното събрание при нужни 170 за мнозинство. Консерваторите на Ерин О’Тул печелят 121 мандата. Резултатът значително повтаря този от изборите през 2019 година

За оповестяването на окончателните резултати ще бъдат нужни няколко дни, защото следва да бъдат преброени и бюлетините, изпратени по пощата.

Трюдо разгласи през август предварителни парламентарни избори с вярата, че реакцията на държавното управление по отношение на пандемия може да усили властта на неговата партия в Народното събрание. Той бе упрекнат от своите политически съперници, че това е безсмислено по време на четвърта вълна на пандемията.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР