Джанлуиджи Буфон напусна завинаги Ювентус в края на миналия сезон,

...
Джанлуиджи Буфон напусна завинаги Ювентус в края на миналия сезон,
Коментари Харесай

Аниели забранил на Пирло да пуска Буфон титуляр, защото…

Джанлуиджи Буфон напусна вечно Ювентус в края на предишния сезон, с цел да поеме в посока родния си клуб Парма.

Историята към края на ерата Буфон в Юве обаче въобще не е толкоз елементарна.

Вчера Емануеле Гамба, прочут публицист от “La Repubblica” разгласява същинската причина за напускането на легендата. Новината тормози съществено почитателите на “Старата госпожа”, които от ден на ден смъкват доверието към своя президент Андреа Аниели.

Буфон бе запаса на полския пазач Войчех Шчесни през съвсем целия минал сезон. Бившият старши треньорът на “бианконерите” Андреа Пирло заявяваше, че има цялостното доверие към поляка, само че в действителност в никакъв случай не е желал той да бъде налаган, гласи информацията.

Слабите и неуверени изяви на Шчесни в съвсем всеки мач очевидно не са били задоволителна причина за президента Аниели да се съгласи 43-годишният Буфон още веднъж да застане под рамката трайно.

Причината е, че “бианконерите” са очаквали да продадат Шчесни това лято за сериозна сума и не са желали транферната му цена да пада.

В последна сметка нелепи неточности на по-младия вратар костваха отпадането на Юве от Порто на 1/8 край в Шампионската лига предходната година, както и слабите резулатите на отбора в Серия А.

В момента Джиджи Буфон е титуляр и капитан на своя роден клуб Парма, като отзивите за неговото показване под рамката са отлични.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР