Джамията и блъснатото рено. Снимка: Паризиен“43-годишен парижанин от арменски произход

...
Джамията и блъснатото рено. Снимка: Паризиен“43-годишен парижанин от арменски произход
Коментари Харесай

Луд арменец нападна мюсюлмани край Париж

Джамията и блъснатото рено. Снимка: „ Паризиен “

43-годишен парижанин от арменски генезис опита през вчерашния ден по здрач да прегази мюсюлмани пред джамия в предградието на френската столица Кретей, „ с цел да отмъсти за Батаклан и Шан-з-Елизе “, както съобщи след залавянето си от полицията 10 минути по-късно.
Шофьорът на джип атакувал джамията откъм входа за дами, само че защото тротоарът бил висок, дал на заден ход и опитал втора офанзива. Отново не съумял, а през това време други коли блокирали пътя му за отдръпване. Той блъснал алено „ Рено клио “ и въпреки всичко избягал, без да рани никого. Полицията елементарно го разкрила вкъщи му в същото предградие, като се ориентирала по регистрацията на номера на колата. Проверката за алкохол дала негативен резултат. Мъжът бил под психиатрично наблюдаване, само че нямалпредписание за наложително лекуване. На разпита говорел несвързано за атентатите във Франция, които от 2015 година лишиха живота на 239 души.
Ректорът на Голямата джамия в Париж Далил Бубакьор осъди „ незаконното нахлуване “ като „ акт на ислямофобия “. Председателят на Националната обсерватория против ислямофобията Абдала Зекри сподели пред в. „ Паризиен “: „ В Кретей стана това, за което предупреждавах след офанзивата на джамията във Финсбъри парк в Лондон “, където на 19 юни мъж с камионетка атакува излизащи от молитва хора.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР