Джамиите у нас ще останат затворени за Рамазана заради разпространението

...
Джамиите у нас ще останат затворени за Рамазана заради разпространението
Коментари Харесай

Ограничения за мюсюлманите за Рамазан заради коронавируса

Джамиите у нас ще останат затворени за Рамазана поради разпространяването на новия ковид.
Свещеният за мюсюлманския свят месец Рамазан тази година стартира на 24 април т.е. през днешния ден.
Главно мюфтийство издаде заповед, с която се затварят храмовете, няма да има визити, а самите молебствия ще се предават по интернет. Вярващите не би трябвало да се събират за молитва в петък, който е главният молитвен ден за мюсюлманите.
Събирането на огромни вечери и семейства се предлага да бъде в стеснен кръг. Ифтарът или раздаването на храни – да бъде пакетирано, с опция за стерилизация на пакетите и да се раздават единствено на извънредно нуждаещите се, показва БГНЕС какво е разпореждането.
В четвъртък министърът на опазването на здравето издаде заповед, с която вкара краткотрайна възбрана за влизане на територията на Република България на лица и пътни транспортни средства, влизащи от Република Турция през следните граничните контролно-пропускателни пунктове: Лесово – Хамзабейли, Капитан Андреево – Капъкуле, Малко Търново.
Изключение се позволява за тежкотоварни коли, транспортни средства със специфичен режим на придвижване, коли пренасящи хора, които се нуждаят от лекуване, както и коли, изпълняващи филантропични задачи. Забраната е в действие от 00:00 ч. на 24 април до 23:59 ч. на 26 април.
Турция се намира в тежко положение във връзка с болестта. Общият брой на жертвите на пандемията в прилежащата ни страна надвиши 2140 случая.
Още: " Развитието на ковид по света "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР