Джамбазки: Пакет Мобилност 1 цели да фалира източните предприемачи Спорният

...
Джамбазки: Пакет Мобилност 1 цели да фалира източните предприемачи Спорният
Коментари Харесай

Джамбазки: Пакет „Мобилност 1” цели да фалира източните предприемачи

Джамбазки: Пакет „ Мобилност 1 ” цели да банкрутира източните бизнесмени Спорният пакет „ Мобилност 1 ” е административна спънка, която цели да банкрутира източните бизнесмени и да открадне българска работна ръка. Част от евродепутатите се тормозиха, тъй като осъзнаха, че са вкарани в игра, която цели да ограничи бизнеса и да понижи конкурентоспособността. Отлагането на гласуването е единственият тактически триумф за момента. Мнението показаха в предаването " Седмицата " по Дарик  евродепутатите Ангел Джамбазки и Светослав Малинов в коментар за новите правила, които съгласно редица източноевропейски компании са дискриминационни за страни като България.
 
Част от тях плануват интернационалните водачи да се връщат в отправната точка на всеки четири седмици и да нощуват наложително в хотел, а не в кабините на камионите си. Положителното, което депутатите регистрираха пред Дарик, е, че в мнението си по тази тематика българските политици са единни.
 
Джамбазки разяснява: " Когато СОМАТ е бил знамето на нашата стопанска система, имало регистрирани 3700 влекача, в най-хубавото време на СОМАТ. В момента български влекачи в Европейски Съюз са регистрирани с 67 000 - повече от 10 пъти. Частната самодейност, частният бизнес, заемът, това е най-светлият бизнес. Тези хора работят. И в един миг, тъй като в Германия, Франция, Белгия, Италия и Австрия не желаят да карат камиони, само че им би трябвало, тъй като това движи стопанската система, се замислят по какъв начин да придобият тези водачи. Не им оферират повече пари, не им дават 5000 евро по простатата причина, че не могат да ги изкарат. Цената на тон/километър е една и съща, това е най-изравненото възнаграждение в целия Европейски Съюз. И какво вземат решение да създадат? Да банкрутират източните бизнесмени, като постановат непазарни, административни спънки пред тях, протекционизъм. Идиотски хрумвания като това камионът някъде да се връща. Това е безумна концепция. Тя не е призната, гласувана е на комисия, по-късно би трябвало да влезе в залата на Народното събрание ", сподели Джамбазки.
 
Малинов от своя страна разяснява: " Според мен сътрудниците в Европарламента се тормозиха. Според мен те започнаха да осъзнават, че част от тях са вкарани в една игра от друга част от тях - тези, които имат доста ясни планове да лимитират бизнеса и да понижат конкурентоспособността и леко неприятно евентуално им стана, тъй като в никакъв случай за никого не е прелестно да гласоподава такива откровени анти избрани страни правила. Така че, в случай че питате дали хорото си струваше, всяко хоро си коства, в това число и на площад " Гранд Плац ". Ако питате дали ние имаме илюзията, че борбата е свършила, никой от нас я няма. А в случай че питате постигнахме ли нещо, направихме доста сериозна крачка към може би единствения тактически триумф сега - да се отсрочи гласуването в пленарна зала. Но за жал, не сме го отсрочили дефинитивно ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР