ДЖАКСЪН, мис. (AP) — Отварянето на преливник като мярка за

...
ДЖАКСЪН, мис. (AP) — Отварянето на преливник като мярка за
Коментари Харесай

Съдебният иск има за цел да защити делфините чрез ограничаване на използването на преливник за контрол на наводненията близо до Ню Орлиънс

ДЖАКСЪН, мис. (AP) — Отварянето на преливник като мярка за надзор на наводненията през 2019 година изпрати нечиста прясна вода от река Мисисипи в Мексиканския залив и умъртви афали, които живеят в солена вода, съгласно ново правосъдно дело.

Няколко локални държавни управления и бизнес групи на брега на Персийския залив на Мисисипи заведоха федерално дело в понеделник против Инженерния корпус на армията на Съединени американски щати.

Искът твърди, че Законът за отбрана на морските бозайници изисква федералните организации, в това число Инженерния корпус, да получат позволение от Министерството на търговията на Съединени американски щати, когато дейностите им могат да нарушат поведенческите модели на животно като афалина.

„ Огромните размери нечиста прясна вода, отклонена през преливника на Боне Каре и в залива Мисисипи, предизвикаха директна и непряка смъртност на локалните афали “, се споделя в делото. „ Много от делфините, които оцеляха, развиха извънредно мъчителни и изтощителни кожни лезии. “

Искът изисква правосъдна заповед, която ще...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР