ДЖАКСЪН, мис. (AP) — Бившият депутат Алис Кларк беше първата

...
ДЖАКСЪН, мис. (AP) — Бившият депутат Алис Кларк беше първата
Коментари Харесай

Първата чернокожа жена в законодателния орган на Мисисипи вече има свой портрет в Капитолия на щата

ДЖАКСЪН, мис. (AP) — Бившият народен представител Алис Кларк беше първата чернокожа жена, определена в законодателния орган на Мисисипи, а в този момент е първият негър човек — и първата жена — с портрет, изложен в Капитолия на щата.

Тя се усмихна във вторник, когато сътрудници законодатели, другари и поддръжници я уважиха по време на гала за откриване на маслената картина, която е на видно място в стаята, където заседава комисията по обучение на Камарата на представителите.

Кларк, 84-годишен демократ от Джаксън, е служил 39 години, преди да реши да не се кандидатира за преизбиране през 2023 година

„ Слава Богу, имах повече положителни дни, в сравнение с неприятни дни “, сподели тя по време на гала. „ И просто бих желал да благодаря на всички, които са тук. Бих желал да оказа помощ на всички, които ми помогнаха да стигна до тук, тъй като не съм направил нищо самичък. “

Други портрети в Капитолия на Мисисипи са на някогашни губернатори и някогашни представители на Камарата, всичките бели мъже.

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР