Джакпотът в щатската лотария Мега Милиони надхвърли 900 млн. долара

...
Джакпотът в щатската лотария Мега Милиони надхвърли 900 млн. долара
Коментари Харесай

Мъж спечели 19 млн. долара от лотарията, но стигна до затвора

Джакпотът в щатската лотария Мега Милиони надвиши 900 млн. $ и към този момент е вторият максимален в историята на Съединени американски щати, написа Profit.bg

Всеки би желал да завоюва от
лотарията, само че тази история е увещание, че спечелването на огромните пари не е това, което всички си показват. По някои данни близо 70% от хората, които ненадейно се снабдяват с огромна сума пари, ги губят в границите на няколко години.

Няма данни какъв брой от тях се трансформират в банкови обирджии.

Досега е прочут един сигурно и неговото име е Джим Хейс, който сега има време да разсъждава върху живота си, до момента в който излежава присъда в пандиза, откакто е спечелил 19 млн. $ от
лотарията.

Хейс е на 35 години през 1998 година и работи нощна промяна като охранител, когато си купува лотариен билет, който вечно ще промени живота му и то не в позитивна посока.

Шансът му да завоюва тогава бил 1 на 18 009 460.

“Знам, че ще трансформира живота си към по-добро, ” споделя той пред Los Angeles Times, откакто схваща, че държи печелившия билет. “Основното, което желая да направя, е да оказа помощ на фамилията и на познатите ми в потребност. Няма да прахосам парите. ”

След приспадане на налозите, за Хейс остават 13.7 млн. $, написа Daily Beast. Той получавал парите на 20-годишни вноски по 684 000 $.

Човек елементарно може да види къде всичко се обърква. След като печели голямата сума пари, Хейс незабавно стартира да хвърля пачки с пари, като че ли е Флойд Мейуедър. Той харчи съществени суми за скъпи коли, измежду които Lamborghini и Bentley, жилища на брега на океана, пътувания до Лас Вегас и така нататък

Веселбата обаче не продължава дълго. Той се пристрастява към болкоуспокояващите медикаменти, откакто интервенция не съумява да понижи болките в кръста му. Хейс твърди, че бил привързан, само че просто не го знаел.

Скоро по-късно от Лотарията на Калифорния стартират да задържат част от чековете за заплащания на прехрана, а неприятни бизнес решения и безотговорното му харчене единствено усилват отговорностите му.

Той афишира банкрут през 2007 година

Парите свършват, само че неговата привързаност продължава, по тази причина стартира да прави закононарушения. Когато е задържан през 2017 година, той към този момент бил ограбил 10 банки в региона на Лос Анджелис, заработвайки близо 40 000 $. Осъден е на 33 месеца затвор, с 3 години пробация и да върне 39 424 $.

Ако има нещо позитивно в тази история, то се случва зад решетките.

“Затворът е най-ужасното нещо, само че съм признателен, че попаднах там. Това ми избави живота. Трябваше да съм взел свръхдоза 100 пъти, а в този момент от осем месеца съм чист. Трябва да има наложително образование за това какво да правиш с парите, когато спечелиш. Защото парите не се равняват на благополучие, те в действителност може да ти прецакат живота ”,  казва Хейс ”

Той ще излезе от пандиза през 2020 година и твърди, че желае да напише книга.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР