Джак Сок е готов да опита да се завърне към

...
Джак Сок е готов да опита да се завърне към
Коментари Харесай

Джак Сок: Чувствам се все по-уверен

Джак Сок е подготвен да опита да се завърне към най-хубавите си дни. Това признава самият той, откакто в последно време резултатите на американеца доста се усъвършенстваха.

Бившият международен номер 8 претърпя много сложни 2 години, в които бе придружен от разнообразни травми, а в следствие пандемията от ковид съществено попречи на неговото завръщане на корта.

Все отново, Сок съумя да победи на двойки в Нюпорт, а на сингъл доближи до 1/4-финалите, където загуби от бъдещия първенец Кевин Андерсън. Със мощното си показване, участникът във финалите на ATP от 2017 година към този момент е номер 231 в света.

Американският тенисист осъзнава, че още е надалеч от това, което желае, само че е твърдо решен да се бори за всяка победа.

"Преминах през доста компликации в последните 2 години. За мен беше много тежко да виждам по какъв начин изгубвам позиции и падам все по-надолу в ранглистата. Бил си номер 8 в света, а внезапно си отвън топ 200 и леко започваш да се отчайваш. Хората не имаха вяра в мен, те смятаха, че нямам сили да се завърна и е невероятно да бъда измежду най-хубавите още веднъж. Да, пределно ми е ясно, че би трябвало още доста работа, с цел да се изкача в международната класация. Това 231-о място въобще не ме задоволява, само че имам време пред себе си и желая да го употребявам по най-хубавия метод. Няма да се откажа и съм твърдо решен да се боря и още веднъж да играя огромен тенис ", разяснява Сок.

"Турнирите в Съединени американски щати през лятото са идеална опция за мен да натрупам точки и да слага една добра основа за моето завръщане. В Нюпорт даже надминах своите упования и в този момент се усещам изпълнен с убеденост. Бих се радвал да опровергая всички тези хора, които ми споделяха, ти няма да успееш и е невероятно да се върнеш. Контузиите са част от спорта, а това, което ни застигна след това бе извънредно тежко за целия свят. Ще дам всичко от себе си и се надявам, че в края на годината ще бъда много по-напред в ранглистата на ATP ", добави тенисистът.

Джак Сок ще има нов късмет да продължи пътя си към огромното завръщане още на конкуренцията в Атланта през идната седмица. Американецът получи уайлд кард от уредниците, а нашият Григор Димитров е подложен под номер 1 в главната скица.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР