Джак Никълсън е жива кино легенда, която милиони познават с

...
Джак Никълсън е жива кино легенда, която милиони познават с
Коментари Харесай

Когато жената, която си мислел за сестра, се оказва твоя майка: тайната в семейството на Джак Никълсън

Джак Никълсън е жива кино легенда, която милиони познават с функции в класики като „ Полет над куквиче гнездо “, „ Сиянието “, „ Колкото толкоз “ и така нататък Освен забележителна кариера, носителят на „ Оскар “ има и трагичен персонален живот, в който се откроява edna дълго защитавана фамилна загадка .

Джон Джоузеф Никълсън, както е действителното име на артиста, се ражда на 22 април 1937 година в Ню Йорк. Той израства в Ню Джърси дружно с Етел Никълсън, притежател на салон за хубост, която счита за своя майка .

Бащата на Джак има проблеми с алкохола и напуща фамилията, когато Никълсън е още дребен. По това време сестрата на бъдещия артист – Джун, е 19-годишна танцьорка, която се пробва да пробие като актриса .

Когато самият Джак доближи нежната 17-годишна възраст, той се реалокира в Лос Анджелис, с цел да търси триумфа си . Макар и да не произлиза от привилегирована среда, артистът поставя задоволително старания, с цел да покори върховете на промишлеността.

Две десетилетия по-късно, когато е на 37, Никълсън получава телефонно позвъняване от публицист на списание Time, което трансформира живота му. Въпросният кореспондент работи върху материал за звездата във връзка кино лентата „ Китайския квартал “ и по време на своето изследване през 1974 година схваща за фамилна загадка, която разкрива пред самия Джак: хората, които артистът счита за свои родители, в действителност са негови баба и дядо.

Нещо повече – сестра му Етел се оказва неговата биологична майка.

Първоначално холивудската звезда е афектирана от изказванията и отхвърля да им повярва. Другата му „ сестра “ Лорейн (която в действителност е вуйна на Джак) обаче удостоверява слуха по време на прочувствен телефонен диалог сред двамата .

 Джак Никълсън Getty

„ Това беше много трагично събитие, само че не беше нещо, което бих нарекъл травматизиращо...Бях сносно завършен психически “ , споделя Джак за узнаването на истината. А тя е следната:

Тъй като Джун е единствено на 18, когато ражда Джак - и по това време е неомъжена - родителите ѝ вземат решение да отгледат внука си като свое дете, а Джун заема ролята на негова по-голяма сестра.

Колкото до биологичния татко на Никълсън, неговата идентичност и до през днешния ден не е изрично доказана. Силно се спекулира, че е допустимо това да бъде мениджърът на Джун, до момента в който други източници настояват, че тя не е знаела кой е бащата на детето ѝ.

 Джак Никълсън Getty

Уви, когато артистът схваща всичко това, двете най-близки дами от фамилията му към този момент не са до него . Джун умира от рак през 1963 година, а баба му Етел си отива шест години по-късно, като и двете съумяват да опазят тайната до гибелта си.

Актьорът обаче не приема лъжата с мъка. „ Не се постановяваше да го разисквам с тях “, споделя той. „ Те бяха мъртви. Аз съм човек, който осъзнава какво усеща. Благодарност. Често съм казвал за тях: в случай че ми покажете през днешния ден някоя жена, която би могла да поддържа загадка, убеденост или непосредственост дотам, значи това е моят вид жена. “
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР