Джак Никълсън е един от най-големите живи холивудски актьори. Кариерата

...
Джак Никълсън е един от най-големите живи холивудски актьори. Кариерата
Коментари Харесай

Честит рожден ден на Джак Никълсън

Джак Никълсън е един от най-големите живи холивудски артисти. Кариерата му обгръща повече от половин век от историята на киното и е взел участие в толкоз доста и разнообразни по род филми, че няма метод да не сте го гледали най-малко в един от тях. Днес именитият артист навършва 83 години.

Някои от най-запомнящите се функции на Джак Никълсън са във филмите “Волният ездач” от 1969 година, “Пет леки пиеси” от 1970 година, “Плътското познание” от 1971 година, “Последният детайл” от 1973 година, “Китайски квартал” от 1974 година, “Полет над кукувиче гнездо” от 1975 година, “Сиянието” от 1980 година, “Думи на нежност” от 1983 година, “Честта на семейството Прици” от 1985 година, “Вещиците от Истуик” от 1987 година, “Батман” от 1989 година, “Колкото толкова” от 1997 година, “Относно Шмид” от 2003 година,

Джак Никълсън има цели 12 номинации за премията “Оскар”, което го слага на трето място след Мерил Стрийп и Катрин Хепбърн, само че преди всичко измежду мъжете артисти. От тези номинации е спечелил три статуетки - за “Полет над кукувиче гнездо”, “Думи на нежност” и “Колкото толкова”.

През последното десетилетие обаче Джак Никълсън изчезна от екраните и рядко се появява на обществени места. Това не е толкоз изненадващо, защото артистът постоянно е казвал, че възнамерява един ден да завърши с кариерат си, само че има клюки че може би е съществено болен.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР