Джак Ма, най-богатият човек в Китай, се подготвя за своето

...
Джак Ма, най-богатият човек в Китай, се подготвя за своето
Коментари Харесай

Джак Ма се готви за бъдещето след Alibaba: Най-богатият китаец иска отново да преподава

Джак Ма, най-богатият човек в Китай, се приготвя за своето бъдеще без дейното си присъединяване в онлайн колоса Alibaba, който той основава преди 20 години и трансформира в един от колосите в интернет търговията.

В изявление за BloombergTV Ма разкри какво има намерение да прави след години. Председателят на Alibaba има намерение да посвети по-голямата част от времето и благосъстоянието си на филантропска активност. Конкретно Джак Ма желае да сътвори фондация, която ще бъде ориентирана в областта на образованито, по образеца на Бил и Мелинда Гейтс.

Със сигурност той ще има много какво да даде и като опит, и като финансова поддръжка. В началото на тази седмица създателят на Alibaba стана на 54 години и към същия интервал чистото му богаство се пресмята на повече от 40 милиарда $.

Въпреки че още през 2013 година някогашният преподавател по британски се отхвърли от позицията на основен изпълнителен шеф на софтуерния водач той остана най-разпознаваемото лице на компанията с капитализация от над 400 милиарда $.

" Има доста неща, които мога да науча от Бил Гейтс. Никога не бих могъл да бъда толкоз богат, колкото него, само че има нещо, с което мога да се оправя добре - да се пенсионирам по-рано ", споделя той в изявлението.

" Мисля, че един ден, освен това скоро, ще се върна към преподаването. Смятам, че това е нещо, което мога да върша надалеч по-добре от това да бъда основен изпълнителен шеф ", добавя Ма.

На въпрос дали възнамерява да се захване с новата активност през тази година, китайският бизнесмен разяснява: " Ще разберете напълно скоро. Вече приготвям Jack Ma Foundation. По всички тези неща работя от 10 години. ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР