Джак Ма може би е типичният пример за ползите от

...
Джак Ма може би е типичният пример за ползите от
Коментари Харесай

Джак Ма прогнозира драстично къса работна седмица

Джак Ма може би е типичният образец за изгодите от глобализацията – с образования за преподавател, той основава колоса за онлайн търговия Alibaba през 1999 година, а в този момент е милиардер, написа Profit.bg.

Сега той предвижда друга изгода за хората – фрапантно по-къса работна седмица.

В изявление за CNBC Ма съобщи, че в границите на идващите три десетилетия " хората ще стартират да работят единствено по четири часа дневно и може би по четири дни в седмицата. Моят дядо работеше по 16 часа дневно, обработвайки земеделска земя и мислеше, че е доста ангажиран. Ние работим по осем часа дневно, пет дни в седмицата и мислим, че сме доста заети. "

Прогнозата на Ма е съвсем същата като тази на икономиста Джон Мейнард Кейнс от 1930 година, когато той декларира, че след 100 години работната седмица ще е доста по-кратка, от порядъка на към 15 часа, защото автоматизацията от ден на ден поема материалните потребности на хората.

Според Ма в бъдеще хората също по този начин ще могат да почиват на доста повече места. " Обикновените хора посещават към 30 места. След 30 години те евентуално ще посещават 300 места ", споделя Ма. Бившият преподавател обаче предизвести, че достигането до този стадий от бъдещето няма да е прелестно, заявявайки, че " идващите 30 години ще бъдат мъчителни. "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР