Джак Ма, който е основател на Ant Financial, търсеше начини

...
Джак Ма, който е основател на Ant Financial, търсеше начини
Коментари Харесай

САЩ блокират продажбата на MoneyGram на китайската Ant Financial

Джак Ма, който е създател на Ant Financial, търсеше способи за агресия на компанията.

© Rebecca Cook Още по тематиката
Дебютът на борсата на финансовото звено на Alibaba се отсрочва

Компанията на Джак Ма ще има потребност от утвърждение от китайското държавно управление, което ще се смени по-късно през годината
16 май 2017
Резултатите на Alibaba надминаха упованията

Китайската компания покачва потребителската си база макар конкуренцията на Amazon и Ebay
8 май 2016 Ant Financial ще заплати на MoneyGram 30 млн. $ обезщетение заради разпадането на договорката. Плановете на китайската Ant Financial - финансовото звено на Alibaba, да купи американската компания за разплащания MoneyGram International пропаднаха, откакто Вашингтон блокира договорката за 1.2 милиарда $ от съображения за застрашаването на националната сигурност, оповестява Reuters.

Удар против упоритостите на Джак Ма

Това е удар против Джак Ма, ръководителя на китайския интернет конгломерат Alibaba Group Holding, който е притежател на Ant Financial дружно с още шефове от Alibaba. Джак Ма търсеше способи за агресия на Ant Financial, тъй като компанията има сериозна конкуренция в Китай в лицето на платформата за разплащания WeChat, която е благосъстоятелност на другия сериозен интернет състезател Tencent Holdings. През предходната година Ма даде обещание на президента Доналд Тръмп, че китайската компания ще разкрие 1 млн. работни места в Съединени американски щати.

Акциите на MoneyGram се намалиха с 8.5% в следборсовата търговия във вторник, откакто стана известно, че договорката е блокирана. Двете компании взеха решение да я прекратят, откакто Комисията по непознати вложения в Съединени американски щати (CFIUS) отхвърли предложенията за намаляване на опасенията по отношение на сигурността на данните, които могат да бъдат употребявани за идентифициране на жителите на Съединени американски щати, настояват източници, осведомени с поверителните полемики.

" Въпреки напъните ни да работим взаимно с американското държавно управление стана ясно, че CFIUS няма да утвърди това обединение ", декларира основният изпълнителен шеф на MoneyGram Алекс Холмс в изказване.

Ant Financial разгласи, че ще заплати на MoneyGram 30 млн. $ обезщетение заради разпадането на договорката.

Правителството на Съединени американски щати засилва дейностите си при продажбата на американски компании на китайски притежатели в миг, когато Тръмп се пробва да окаже напън върху Китай, с цел да помогне за разрешаване на проблемите, подбудени от нуклеарните упоритости на Северна Корея, както и да стане по-сговорчив по въпросите на търговията сред двете страни и курса на юана.

Не е първият случай

Сделката за MoneyGram е най-новата в поредност от китайски придобивания на американски компании, които не съумяха да минат сполучливо през CFIUS, в това число придобиването за 1.3 милиарда $ на американския производител на чипове Lattice Semiconductor от фонда Canyon Bridge Capital Partners. През ноември China Oceanwide Holdings Group и Genworth Financial удължиха до 1 април крайния период за плануваното от китайската група усвояване на животозастрахователя в Съединени американски щати за 2.7 милиарда $.

Попитан за позицията на Пекин по отношение на отхвърлянето на договорката, представител на китайското външно министерство съобщи, че съдействието по стопански и търговски въпроси е от взаимна изгода. " Надяваме се, че Съединени американски щати могат да основат обективна и предвидима среда за китайските предприятия да влагат и да стартират бизнес ", споделя той.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР