Джак Дорси, съосновател и лице на Twitter, се оттегли от

...
Джак Дорси, съосновател и лице на Twitter, се оттегли от
Коментари Харесай

Шефът на Twitter си хвърли оставката

Джак Дорси, съосновател и лице на Twitter, се отдръпна от поста изпълнителен шеф, като решението му влиза в действие мигновено, оповестиха от компанията. Дорси ще остане член на борда на шефовете на Twitter до идната година. Парадж Агравал, досегашният софтуерен шеф на компанията ще заеме позицята на изпълнителния шеф. " Реших да напусна Twitter, защото имам вяра, че компанията е подготвена да се отдели от своите създатели ", уточни Дорси в изказване.

" Доверието ми в Парадж като изпълнителен шеф е надълбоко. Неговата работа през последните 10 години беше трансформираща. Дълбоко признателен съм за неговите качества, сърце и душа. Сега е неговото време да води ", показва Дорси, представен от CNN. Дорси разгласява известие и в Twitter. “Искам всички да знаете, че това бе мое решение. Беше мъчно, несъмнено. Обичам тази услуга и компанията... и всички вас толкоз доста. Тъжен съм... и в същото време същински благополучен. Няма доста компании, които доближават до това равнище. И няма доста създатели, които избират фирмите си пред личното си его. Знам, че ще потвърдим, че това е бил верният ход ", написа Дорси.

Напускането идва 6 години откакто Дорси се завърна като изпълнителен шеф с цел да помогне за трансформацията на бизнеса. По време на ръководството на Дорси, Twitter стана печеливша компания, разгласи първото си тримесечие с облага от над 1 милиарда $ и стартира тестване и стартиране на необятна гама от приложения с цел да притегли консуматори. В същото време Twitter се сблъска и с провокации като модериране на наличието и възходящ напън от страна на регулатори и обществеността.

В резултат на новината, която бе оповестена в понеделник, акциите на Twitter нарастнаха за малко с 10% по време на предварителната търговия, след което изгубиха част от покачването. Въпреки, че обществената мрежа е по-малка от Фейсбук, Twitter се намира в центъра на дебата доколко интернет платформите би трябвало да носят отговорност за изявленията в тях. Джак Дорси свидетелства няколко пъти пред Конгреса на фона на рецензиите за това по какъв начин неговата компания ръководи наличието в платформата.

В началото на тази година Twitter предприе изключителна стъпка да забрани за непрекъснато настоящ президент на Съединени американски щати. Под управлението на Дорси, Twitter се бори да наложи все по-сложен набор от политики и правила за своите консуматори, в това число международни водачи, които употребяват платформата за естрада. Дорси ръководеше Twitter, до момента в който изпълняваше и ролята на изпълнителен шеф на Square, платежна компания, на която също е създател. През това лято Дорси загатна, че може да напусне Twitter и Square с цел да се концентрира върху планове ориентирани към криптовалутите. Новината за напускането на Дорси идва 15 години след старта на Twitter. За първи път той става изпълнителен шеф през 2007 година, само че бива изтласкан от поста през идната година. Дорси застава отпред на Twitter за повторно през 2015 година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР