Джак Дъглас Тейшейра, заподозрян в изтичане на секретни документи на

...
Джак Дъглас Тейшейра, заподозрян в изтичане на секретни документи на
Коментари Харесай

Вашингтон пост: Задържаният за изтичането на US документи бил потиснат от конфликта в Украйна

Джак Дъглас Тейшейра, обвинен в приключване на секретни документи на Пентагона, назова боевете сред Русия и Украйна „ потискащи “.

 

Това заяви в четвъртък " Вашингтон пост ".

 

Журналисти на изданието са разговаряли с познати на 21-годишния Тейшейра, които са чели материалите, оповестени от него в месинджъра на Discord, оповестява ТАСС.

Според един от приятелите на Тейшейра, който служи във военновъздушните сили на Националната армия, е почнал да разгласява секретни документи на сървър на Discord към февруари 2022 година, незабавно след началото на съветската специфична военна интервенция в Украйна.

 

Тейшейра намирал боевете сред съветските и украинските сили за " потискащи ". Той считал, че Москва и Киев „ би трябвало да имат повече общи неща от това, което ги разделя “.

 

Младежът бил сигурен, че с публикуването на упоменатите секретни документи осведоми и просвещава свои познати.

Някои от документите, оповестени от младежа, се отнасят до проектите на Запада да приготви украинските въоръжени сили за контранастъпление. Твърди се, че материалите разкриват данни за доставките на оръжие на Киев и положението на украинската система за противовъздушна защита.

Джак Дъглас Тейшейра беше арестуван през вчерашния ден. Пентагонът съобщи, че ще направи оценка на последствията за националната сигурност на Съединени американски щати от приключването на секретни документи и ще преразгледа процедурите за приемане на достъп до поверителна информация.

Тейшейра, член на Националната въздушна армия на Съединени американски щати, беше задържан през вчерашния ден по съмнение в издание на секретни документи. Според американските медии той ръководел групата Thug Shaker Central в онлайн платформата Discord, посредством която се счита, че секретни материали на Пентагона са попаднали в интернет.

Инфо: ТАСС

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР