дИзпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг отхвърли заплахата от наказателния

...
дИзпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг отхвърли заплахата от наказателния
Коментари Харесай

Зукърбърг не се плаши от бойкота срещу Facebook

дИзпълнителният шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг отхвърли опасността от наказателния протест на огромните рекламодатели, които притискат обществената мрежа да заеме по-категорична позиция във връзка с речта на омразата, предават "Гардиън " и "Асошиейтед прес ". По думите на Зукърбърг те "ще се върнат скоро ".

Според отчет на уеб страницата за механически вести The Information, създателят на Фейсбук вижда протеста на огромните марки, в това число Starbucks и Coca-Cola, като пиар, а не като сериозна опасност и по тази причина не възнамерява сериозен отговор.

"Няма да променяме нашите политики или метод към каквото и да било заради опасност за дребен % от приходите ни или изобщо за някакъв % от приходите ни “, споделя основателят на обществената мрежа.

Бойкотът е "проблем с репутацията и партньорството ", а не стопански. Предполагам, че всички тези рекламодатели ще се върнат прекомерно скоро в платформата, " декларира Зукърбърг пред чиновниците си, съгласно дубликат, получен от новинарския уебсайт.

Говорител на Фейсбук удостовери достоверността на преписа.

"Ние одобряваме тези въпроси доста съществено и почитаме отзивите на нашите сътрудници. Постигаме действителен напредък като държим речта на омразата отвън нашата платформа и не се възползваме от този тип наличие. Но както казахме, ние вършим промени в политиката въз основа на правила, а не напън върху приходите ", декларира представителят.

Миналата седмица повече от 500 компании публично започнаха рекламен протест, който цели да подтикне Фейсбук да заеме по-силна позиция против речта на омразата в своята платформа. Бойкотът под наслов "Спрете омразата за облага " се предизвиква от американски нестопански организации и приканва фирмите да преустановят разноските си за платформата през месец юли. Както "БАНКЕРЪ " писа една трета от рекламодателите на Фейсбук бойкотират обществената мрежа - измежду тях са корпорациите Ford, Adidas Honda, Verizon, Diageo и Unilever.

Зукърбърг се съгласи да се срещне с уредниците на протеста при започване на идната седмица. Но дали той ще се съгласи да затегне деликатно направените правила на обществената мрежа се свежда до главния въпрос: Има ли Фейсбук потребност от огромните марки за рекламодатели повече от колкото те се нуждаят от обществената медия?

Бойкотът, който ще продължи минимум месец е нещо, което обществената мрежа не е преживявала преди. След седмици на митинги против полицейско принуждение и расова неправда, главните марки на пазара за първи път се сплотиха, с цел да стачкуват против към момента преобладаващата тирада на ненавист в платформите на Фейсбук, които пък получават към 70 милиарда $ годишни доходи от реклама.

След години на частични ограничения за битка с омразата, злоупотребите и дезинформацията в услугата си, критиците на Фейсбук се надяват, че ударът по компанията там, където боли, ще я тласне към по-смислена смяна. До предходната сряда 530 компании са се включили към протеста и това не брои бизнеси като Target и Starbucks, които са спрели рекламата, само че публично не са се включили към акцията "Спрете омразата за облага ".

Вицепрезидентът по световните въпроси и връзки на Фейсбук Ник Клег се опита да увери бизнеса, че Фейсбук няма изгода от омразата и съобщи, че компанията има всички тласъци да отстрани речта на омразата от своите услуги.

Той призна, че критиците са ядосани от възпалителната изразителност, която президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласява в платформата и желаят да ръководството на обществената мрежа да бъде по-агресивно в премахването на речта му.

Клег уточни напъните на Facebookза справяне с казуса: милиардите долари, десетки хиляди модератори на наличие и други вложения в опити да усъвършенства платформата си.

Каквото и да вършат критиците на обществената медия ясно е, че крайните решения постоянно ще се вземат от създателя и изпълнителен шеф на мрежата, който има по-голямата част от акциите за гласоподаване на компанията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР