Дизеловият скандал разтресе германската автоиндустрия. Докато засегнатите марки се чудят

...
Дизеловият скандал разтресе германската автоиндустрия. Докато засегнатите марки се чудят
Коментари Харесай

Audi ще инвестира 10 милиарда евро в електрически коли

Дизеловият скандал разтресе немската автоиндустрия. Докато засегнатите марки се чудят по какъв начин да понижат отделянето на азотни оксиди и респективно вероятността от възбрана за придвижване на дизеловите им транспортни средства в градовете, от Audi възнамеряват да сменят тактиката, заяви в. „ Ханделсблат “.

До 2022 година концернът от Инголщат ще пренасочи €10 милиарда от разноските си за коли с мотори с вътрешно горене за създаване на електрически коли. В тази акция ще вземат участие всички дъщерни марки на Volkswagen.

В солидната си стратегия за преструктуриране Audi възнамерява да пусне 5 нови модела с електрически мотори на пазара. До в този момент са оповестени единствено излизащият през 2018 година SUV Audi Q6 E-Tron и Audi E-Tron Sportsback. Спортната кола се чака да излезе на пазара през 2019 година и да форсира от 0-100 км/ч за 4,5 секунди.

Според „ Ханделсблат “ разноските за създаване на новите модели с ДВГ ще бъдат понижени на половина. Освен това моделите с по-малко търсене ще бъдат извадени от асортимента на концерна. Конкретно кои са те, е още неразбираемо.

За първи път през май 2017 работническият съвет на Audi изиска колите с различно задвижване да се създават в Германия. „ Проучването и създаването на новаторските модели би трябвало също да се прави на немска земя “, разпореди ръководителят на съвета Петър Мош.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР