Дизелов локомотив на товарен влак се запали на жп гарата

Дизелов локомотив на товарен влак се запали на жп гарата ...

Влак се запали в Горна Оряховица, машинистите са с изгаряния.


Дизелов локомотив на товарен влак се запали на жп гарата в Горна Оряховица в неделя. Инцидентът е станал след 16:30 ч., когато локомотивът е извършил маневра. Двамата машинисти са с над 15% изгаряния по главата и горната част на тялото. Пострадалите са в реанимацията на "Пирогов" в тежко, но стабилно състояние, без опасност за живота, предаде бТВ.

Двамата машинисти са забелязали, че се е запалило двигателното масло, след което спрели и слезли, за да проверяват какво се случва. В момента, в който са отворили капаците, се образувала взривна вълна, която ги изхвърлила на метри настрани.

"Стабилно е състоянието на двамата машинисти, които пострадаха при инцидента на жп гара Горна Оряховица вчера", съобщи за бТВ проф. Огнян Хаджийски, шеф на клиниката по изгаряния в "Пирогов”, където снощи бяха приети.

"Те са в съзнание е са контактни. Имат изгаряния от 10–15%, около главата, горните крайници и горната част на тялото. Имат и други травми от падането върху чакъл, причинено от взривната вълна. Престои оперативно лечение на изгарянията", уточни проф. Хаджийски.

 

Източник: inews.bg