„Дизелгейт” отприщи яда на европейските политици до библейски измерения, с

...
„Дизелгейт” отприщи яда на европейските политици до библейски измерения, с
Коментари Харесай

BMW разполага с най-чистите дизели, от които няма да се откаже

„ Дизелгейт” отприщи яда на европейските политици до древен измерения, с което стартира тоталната промяна на автомобилния отрасъл. Но R&D босът на BMW AG твърди, че компанията остава вярна на дизеловите мотори, а международната електрическа подвижност няма да се случи толкоз бързо, колкото считат някои анализатори.

Краус Фроьхлиш съобщи в Париж, че BMW е доста сполучлива в основаването на по-чисти дизели и разкритикува европейските политици за съществените решения и рецензии, основаващи се на абсурда с дизеловите мотори на Volkswagen Group.

“Развитието на дизеловата ни технология е доста трагично. „ Имаме, считат аз, едни от най-хубавите дизели. Всички проби демонстрират, че нашите дизели са с най-ниските емисии”, съобщи той пред австралийски публицисти.

Специалистът съобщи още, че, въпреки и вярващи на дизела, в бъдеще предлагането на дизелови мотори ще намалее.

“В момента имаме 3,0-литров дизел с една, две и четири турбини, по тази причина евентуално ще имаме едно решение с две равнища на мощ.” Това значи, че сигурно версията с четири турбини (M50d) отива в историята, тъй като няма да може да отговори на все по-затягащата се примка на нездравословните излъчвания.

В същото време Фроьхлиш е надалеч от мисълта, че електрическите коли ще навлязат по едно и също време и по един и същи метод на всички пазари по света.

“Виждам 85% от колите в портфолиото ни с мотор с вътрешно горене през 2030 г.” Той счита решението за електрическа подвижност леко ирационално, само че декларира, че BMW е подготвена за него, защото към този момент има подписани контракти за доставка на кобалт и литий за интервала 2025 – 2035 година „ Но огромна част от света ще продължи на разчита на мотора с вътрешно горене доста дълго време.”

През 2021 година ще забележим серийния iNext, който ще показва ново, пето потомство електрическо задвижване, автономност, инфотейнмънт съгласуваност, 5G. Всички новости ще бъдат компресирани в един автомобил. „ Наричам това задача до Марс”.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР